64-jarige Nederlandse vrouw in Torrox verdronken tijdens storm Nelson

64-jarige Nederlandse vrouw in Torrox verdronken tijdens storm Nelson
Beeld: via canva.com

64-jarige Nederlandse vrouw in Torrox verdronken tijdens storm Nelson

Het dorp Torrox aan de Costa del Sol in de provincie Málaga heeft de verwoestende kracht van de natuur laten zien. Op een stormachtige dag in de Semana Santa Paasweek sloeg storm ‘Nelson’ toe in de provincie. Deze krachtige storm bracht hevige regenval en overstromingen met zich mee. In het stadje Torrox probeerde een Nederlandse vrouw een rivier over te steken, maar daarbij is ze om het leven gekomen.

De 64-jarige Nederlandse vrouw woonde op een kleine boerderij aan de oever van de rivier Güi, die door Torrox stroomt. Normaal gesprokeTijdens storm Nelson heeft een 64-jarige Nederlandse vrouw uit Torrox aan de Costa del Sol het leven verloren toen ze met haar auto een normaal rustige rivier overstak. Helaas werd ze verrast door het woeste water en verdronk ze, waarna haar lichaam later op het strand werd gevonden.

Volgens de regionale krant heeft de familie van de vrouw na de gebeurtenissen melding gemaakt van haar verdwijning, omdat ze niet naar haar huis terugkeerde en geen nieuws had over haar verblijfplaats. Vervolgens begonnen agenten van de Guardia Civil van Torrox een onderzoek om de omstandigheden van de zaak op te helderen.

Op 30 maart waarschuwden strandwandelaars dat er een levenloos lichaam was gevonden in het westelijkste deel van het strand van El Morche. Lokale politieagenten van Torrox gingen ter plaatse en werkten samen met Sos Desaparecidos om de identiteit van de overledene vast te stellen. De Guardia Civil bevestigde dat het om de Nederlandse vrouw ging die de dag ervoor als vermist was opgegeven. Het lijkt erop dat ze door de overstroming meer dan een kilometer verderop is meegesleurd.

Ga naar de inhoud