Provincie Alicante heeft de meeste blauwe vlaggen van Spanje maar Benidorm verliest een blauwe vlag

Provincie Alicante heeft de meeste blauwe vlaggen van Spanje maar Benidorm verliest een blauwe vlag
Beeld: FEE / facebook

Provincie Alicante heeft de meeste blauwe vlaggen van Spanje maar Benidorm verliest een blauwe vlag

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Op woensdag werden zoals elk jaar de blauwe vlaggen van de Foundation for Environmental Education (FEE) bekend gemaakt. De blauwe vlag viert dit jaar haar 35-jarige bestaan (sinds 1987) en staat voor stranden en jachthavens die voldoen aan criteria zoals veiligheid, bereikbaarheid en milieuomstandigheden. Terwijl de Valencia regio als deelstaat opnieuw de Spaanse leider is wat betreft blauwe vlaggen, is de provincie Alicante opnieuw de provincie met de meeste blauwe vlaggen van Spanje.

De Comunidad Valenciana ofwel de Valencia regio heeft van het FEE 158 blauwe vlaggen gekregen, dat is 21,7% van alle 729 blauwe vlaggen die wereldleider Spanje heeft ontvangen in 2022. In de Valencia regio gingen 139 vlaggen naar stranden, 2 meer dan in 2021, en kregen 19 jachthavens een blauwe vlag, 3 meer dan in 2021. 

Terwijl de provincie Castellòn 34 (-1) blauwe vlaggen kreeg voor stranden is dat aantal 34 (+3) in de provincie Valencia maar is de absolute leider wat betreft blauwe stranden binnen de Valencia regio maar ook van alle 52 Spaanse provincies Alicante met 74 blauwe vlaggen voor stranden. Als je ook de jachthavens daar bij optelt dan heeft de provincie Alicante 91 blauwe vlaggen ontvangen in 2022.

De gemeente Orihuela heeft met 12 de meeste blauwe vlaggen terwijl Torrevieja met 3 de meeste blauwe vlaggen heeft voor jachthavens. Er zijn echter ook stranden die hun blauwe vlag verloren hebben zoals in Benidorm het Playa Poniente strand en de Cala de Finestrat in Finestrat. Maar er is toch iets van goed nieuws voor Benidorm want de jachthaven heeft voor het eerst een blauwe vlag, net zoals de Marina de las Salinas in Torrevieja.

Ga naar de inhoud