Nieuwe Spaanse Netflix film: Amor de Madre

Nieuwe Spaanse Netflix film: Amor de Madre
Beeld: Netflix

Nieuwe Spaanse Netflix film: Amor de Madre

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De nieuwe romantische filmkomedie op Netflix ‘Amor de madre’ is ideaal als je twee uurtjes hebt en zin hebt om even Spaans te Netflixen. De film is supergrappig maar biedt als je hem samen met je volwassen kinderen kijkt ook nog stof voor een goed gesprek over hoe kinderen naar hun ouders kijken. Daarnaast is het ook goed om je eigen Spaans te oefenen. Het glossy Spanje magazine ESPANJE! heeft een review geschreven.

José Luis (Quim Gutiérrez) gaat op huwelijksreis met zijn moeder nadat hij voor het altaar gedumpt is door zijn bruid. Omdat de dure en luxe reis naar Mauritius al betaald is en ze zelf nooit op huwelijksreis is geweest vindt zijn moeder Mari Carmen (een mooie rol van Carmen Machi) dat ze de kans niet moeten laten schieten. Interessant weetje is dat de film vanwege corona deels op Mauritius is opgenomen en deels op Tenerife.

Moeder en zoon op huwelijksreis

José Luis en zijn moeder krijgen de bruidssuite toegewezen met uitzicht op de oceaan en voor hen als ‘pasgetrouwd stel’ zijn er allemaal extraatjes. Daarom besluiten ze net te doen of ze inderdaad elkaar net het ja-woord hebben gegeven. Ze baren wel opzien als rijpere vrouw met een jongere man, die zich nu niet bepaald als tortelduifjes gedragen. José Luis ergert zich mateloos aan zijn moeder die hem ongevraagd insmeert met zonnebrandolie, hem gebiedt geen water uit de kraan te drinken en hem nooit een seconde met rust laat. Elke minuut die ze op Mauritius doorbrengen, voelt José Luis zich ongelukkiger, terwijl Mari Carmen besluit om de bloemetjes buiten te zetten. Ze gaat aan de haal met een fotograaf en kan zich eindelijk ontpoppen tot de geweldige vrouw die ze is, en die haar man en zoon eigenlijk niet kennen.

¡LEUK! Neem nu een abonnement op ESPANJE! dat vier keer per jaar een 100 pagina’s tellend glossy magazine uitbrengt. Voor slechts € 26,95 krijg je met € 13 of 30% korting (normaal € 39,75) de huidige editie en de vier komende edities. KLIK HIER en meld je aan om meteen ESPANJE! te lezen (ook leuk als cadeau natuurlijk).

De vrouw van zijn leven

Als ze een avond compleet lam en stoned weer terugkomt in de hotelkamer bedenkt José Luis dat hij het er ook van wil nemen. Hij valt als een blok voor een meisje dat tours op het eiland organiseert. Langzamerhand ziet hij wie zijn echte moeder is en ontdekt hij dat hij eigenlijk niets van haar weet. Hij heeft haar bijvoorbeeld nog nooit gevraagd naar haar verleden voor ze zijn vader leerde kennen. Ongetwijfeld is het voor veel moeders herkenbaar. Ze zijn moeder voor hun kinderen en niet een mens met eigen wensen en verhalen. José Luis ontdekt dat hij geen respect heeft voor zijn moeder en denkt dat ze onnozel en dom is. Maar uiteindelijk blijkt dat zij alles veel beter in de smiezen heeft dan hij. José Luis concludeert dat ze weliswaar niet zijn vrouw is zoals ze tegen het hotel hadden gezegd, maar wel de vrouw van zijn leven.

ESPANJE! Reis- en cultuurmagazine is dé Nederlandstalige glossy over Spanje en de Spaanstalige wereld dat vier keer per jaar in Nederland en België verschijnt. ESPANJE! is een hoogwaardig journalistiek magazine met inspirerende reisreportages, mooie interviews, boeiende columns, heerlijke recepten en honderden tips voor liefhebbers van Spanje. Meer informatie lees je op de website espanje.nl

Ga naar de inhoud