Spaanse spoorwegen begint seizoen met luxe treinreizen (2022)

Spaanse spoorwegen begint seizoen met luxe treinreizen
Beeld: Renfe

Spaanse spoorwegen begint seizoen met luxe treinreizen (2022)

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De Spaanse spoorwegmaatschappij Renfe is deze week en voor het eerst sinds de pandemie weer gestart met de luxe treinreizen door Spanje. Het gaat daarbij om zeer luxe reizen in de stijl van de Oriënt Express op speciale trajecten. Dit zijn de luxe treinen: Al Andalus, de Transcantábrico Gran Lujo, de Expreso de la Robla en de nieuwe route van Bilbao naar Santiago de Compostela, de Costa Verde Express.

Het zijn zeer bijzonder reizen in oude gerestaureerde treinstellen die niets onderdoen voor de wereldberoemde Orient Express. Als gast aan boord van de ‘trenes turisticos’ van Renfe wordt je aan alle kanten verwend en slaap je in luxe compartimenten terwijl je kunt genieten van de gerechten gemaakt van traditionele producten aan boord of in zorgvuldig geselecteerde restaurants langs de route.

Op 10 mei is het luxe-trein-seizoen gestart met het eerste vertrek van de Al Andalus trein in Andalusië. Er staan alleen van deze treinreis 16 vertrekken gepland tot en met oktober en ze zijn praktisch allemaal uitverkocht. Het is de eerste keer sinds de pandemie uitbrak dat de speciale luxe treinen weer gaan rijden. De 7 dagen (6 nachten) durende reis van Al Andalus is alleen mogelijk in mei, juni, september en oktober. Je rijdt van Sevilla naar Jerez de la Frontera, Cádiz, Ronda, Granada, Baeza, Úbeda en Córdoba om weer te eindigen in Sevilla. Voor de luze reis ben je 3.895 euro per persoon kwijt. Nieuw in 2022 is een speciale luxe treinverbinding tussen Sevilla en Portugal.

De Al Andalus is wellicht de internationaal meest bekende luxe treinreis van Renfe maar er zijn er meer. Zoals de Transcantábrico Gran Lujo die het traject rijdt tussen San Sebastian in Baskenland naar Santiago de Compostela in Galicië. Deze reis duurt 8 dagen (7 nachten) en is te boeken voor mei, juni, juli, september en oktober met in totaal 12 vertrekken. Je rijdt door Baskenland met bezoeken aan San Sebastian (startpunt), Bilbao en Carranza gevolgd door Cantabrië, Asturië en Galicië. Het traject is ook andersom te boeken, van Santiago de Compostela naar San Sebastian. De prijs per persoon is 5.775 euro voor een Suite Gran Lujo compartiment.

Een derde luxe treinreis is de Expreso de la Robla die de Ruta La Robla rijdt tussen Bilbao in Baskenland en Léon in Castilië en León. Dit is de kortste treinreis van slechts 3 dagen (2 nachten) die rijdt in juni, juli, september en oktober met per maand twee vertrekken of vice versa van Léon naar Bilbao in dezelfde maanden en 6 vertrekken in totaal. Deze korte reis heeft een prijskaartje van 1.000 euro voor een standaard kamer. Nieuw dit jaar is de Ruta del Peregrino voor de pelgrimgangers.

Nieuw in 2022 is de Costa Verde Express, een 6 daagse (5 nachten) luxe treinreis tussen Bilbao in Baskenland en Santiago de Compostela in Galicië. De reis gaat door de vier autonome regio’s die het zogenaamde Groene Spanje vormen, te weten Baskenland, Cantabrië, Asturië en Galicië. Deze reis is te maken in mei, juni, juli, september en oktober met in totaal 9 vertrekken of vice versa van Santiago de Compostela naar Bilbao met 8 geplande vertrekken. De prijs voor deze reis is 3.500 euro.

Ga naar de inhoud