Zo ziet het bijzondere prefab-huisje van de Spaanse toptennisser Carlos Alcaraz er uit

Zo ziet het bijzondere prefab-huisje van de Spaanse toptennisser Carlos Alcaraz er uit
Beeld: equelite.com

Zo ziet het bijzondere prefab-huisje van de Spaanse toptennisser Carlos Alcaraz er uit

MADRID – Carlos Alcaraz wierp vorige week nog hoge ogen op het tennistoernooi Mutua Madrid Open. Hij is amper 19 jaar oud en speelde toptennissers Rafael Nadal en Novak Djokovic naar huis. De Spaanse kranten vestigden gisteren hun aandacht op een interessant detail. Carlos Alcaraz woont in een prefab huisje van slechts 90 vierkante meter groot.

Wie aan het huis van Nadal of Djokovic denkt, ziet waarschijnlijk een grote villa voor zich. Niet zo voor de nieuwe sensatie van het wereldwijde tennis, Carlos Alcaraz. Alcaraz werkte zich in een mum van tijd naar de 6e plaats op de wereldranglijst, en won vorige week de zijn eerste Mutua Madrid Open toernooi. Alleen al dit seizoen haalde Alcaraz meer dan 3 miljoen euro aan prijzengeld binnen. En toch woont hij ver weg van alle luxe waarin de meeste topsporters zich hullen. 

In 2018 trok de jongeman in een houten huisje dat bij het Hotel Rural van de tennisacademie van zijn trainer, Juan Carlos Ferrero hoort. Hij zou er zijn kunst verder verdiepen maar woont nu, vier jaar later, nog steeds in datzelfde huisje. 

Tijdens de pandemie woonde Alcaraz zelfs in een nog kleiner huisje op hetzelfde domein. Toen beschikte hij slechts over 25 vierkante meter. Goed ingericht weliswaar, maar toch. Ondertussen is de tennisspeler verhuisd naar een iets groter prefab huisje van 90 vierkante meter. Het interieur van het huis is eenvoudig. Aan de voorkant is een klein terras. 

Wel moet gezegd dat de spelers op het domein van 120.000 vierkante meter rond het huis over alle faciliteiten beschikken. De Academie JC Ferrero Equelite voorziet zo een veilige omgeving waar zelfs toptennis spelers als Maria Sharapova groot geworden zijn. Zo zie je maar, zelfs sommige van de sterren der aarde zijn tevreden met een prefab tiny house.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.