Deze artikelen worden het meest meegenomen door gasten uit hotelkamers

Deze artikelen worden het meest meegenomen door gasten uit hotelkamers
Beeld: via canva.com

Deze artikelen worden het meest meegenomen door gasten uit hotelkamers

Ongetwijfeld doe jij het ook als je in een hotel verblijft, de shampoo, douchegel, zeepje, tandenborsteltje, schoenpoetsertje, slipper in je koffer stoppen en meenemen naar huis. Maar weet je wat de inwoners van Spanje het meest meenemen? De website Kayak heeft een onderzoek gedaan naar de populaire amenities (artículos de cortesía).

Hotels voorzien hun gasten van artikelen genaamd amenities die ze tijdens hun verblijf kunnen gebruiken. Sommige zijn vrij verkrijgbaar en gasten mogen ze mee naar huis nemen, maar andere niet. In het eerste geval gaat het om onder andere gel- en shampooflessen, artikelen voor persoonlijke hygiëne en slippers.  In de tweede geval gaat het bijvoorbeeld om handdoeken, badjassen, koffiepads, batterijen van afstandsbedieningen en andere artikelen die niet meegenomen mogen worden.

Volgens een studie van de website Kayak, zegt meer dan de helft van de Spaanse reizigers dat ze minstens één keer artikelen mee naar huis hebben genomen (67%). Ongeveer de helft van de ondervraagden geeft toe artikelen uit hun accommodatie mee te nemen, zoals flessen shampoo en conditioner (47%) of pantoffels (19%). 

Er zijn echter enkele artikelen die in de hotelkamer aanwezig zijn voor het plezier van de gasten, maar die in de hotelkamer moeten worden achtergelaten omdat ze bij het hotel horen. Bijna twee op de tien (17%) gasten hebben handdoeken meegenomen en ongeveer 6% geeft toe glazen te hebben meegenomen. Aan de andere kant geven slechts enkelen toe dat ze bestek en kleerhangers (5%), decoratieve artikelen (4%) of zelfs batterijen van afstandsbedieningen (3%) hebben meegenomen. 

De tien populairste artikelen die Spaanse toeristen na hun verblijf in een hotel mee naar huis nemen zijn: shampoo of conditioner (47%), pantoffels (19%), handdoeken (17%), artikelen voor persoonlijke hygiëne (15%), koffiecapsules (9%), badjassen (7%), glazen (6%), kleerhangers (5%), bestek (5%) en decoratieartikelen (4%).

Het meenemen van hotel artikelen zoals shampoo of douchegel kan vaak een gelegenheid zijn om het vakantiegevoel te verlengen. Het kan ook helpen om onnodige verspilling tegen te gaan, omdat deze overgebleven artikelen vanwege hygiëne vaak weg worden gegooid.

Dit is de ranglijst van de tien landen met het percentage reizigers dat het meest artikelen uit een hotel meeneemt. Deze lijst wordt aangevoerd door de Verenigde Staten (75%), gevolgd door Australië (73%), Canada (70%), Spanje (67%), het Verenigd Koninkrijk (67%), Frankrijk (67%), Zweden (65%), Oostenrijk (62%), Denemarken (60%) en Duitsland (56%).

Ga naar de inhoud