Kaart met alle hondenvriendelijke stranden van Spanje in 2024

Kaart met alle hondenvriendelijke stranden van Spanje in 2024
Beeld: AI-beeld / redactie

Kaart met alle hondenvriendelijke stranden van Spanje in 2024

Meer en meer reizigers willen hun harige vriendjes niet missen tijdens hun vakantie. Gelukkig openen steeds meer stranden hun deuren zodat ze samen kunnen genieten van zon en zee. In dit artikel bespreken we welke hondvriendelijke stranden er zijn in Spanje in 2024, welke regels je moet volgen en wat de voor- en nadelen zijn van deze trend.

De Kustenwet (Ley de Costas) regelt het gebruik en de bescherming van de Spaanse kust, maar staat honden op stranden niet expliciet toe, maar verbiedt het ook niet. De wet geeft deze bevoegdheid aan de gemeenten, die verantwoordelijk zijn voor de hygiëne- en gezondheidscondities van de zwemzones en informatie moeten verstrekken over de kenmerken, infrastructuur en veiligheidsmaatregelen van deze zones.

Dus, het zijn de gemeenten die hondvriendelijke stranden kunnen aanwijzen. Dit kan in specifieke zones of op bepaalde tijden, maar ze moeten hiervoor wel toestemming hebben van de bevoegde autoriteiten en de stranden goed bewegwijzerd zijn.

Op dit moment zijn er meer dan 120 hondvriendelijke stranden in Spanje, een aantal dat elk jaar groeit, omdat veel gemeenten zich realiseren dat steeds meer mensen hun huisdier mee willen nemen naar het strand. In 15 autonome regio’s zijn “playas de perros” te vinden met 33 in de Valencia regio, 32 in Andalusië, 19 in Catalonië en 11 in Galicië.

We zullen niet alle hondvriendelijke stranden hier opsommen, maar we plaatsen een kaart van Spanje plaatsen die je zelf kunt bekijken. Zo kun je zien waar en hoeveel hondenstranden er zijn in de buurt van jouw woonplaats, of waar je op vakantie gaat of bent. Deze kaart wordt bijgehouden door de website www.redcanina.es, waar je alle informatie kunt vinden over hondvriendelijke stranden in Spanje. Het is handig om deze kaart te raadplegen als je met je viervoeter naar het strand wilt gaan!

Ga naar de inhoud