Geen messen en vorken meer op de terrassen in Salamanca

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

SALAMANCA – De gemeente Salamanca heeft de terrassen eigenaars de opdracht gegeven geen messen en vorken meer neer te leggen of zetten op de tafels. Het gaat in dit geval om die tafels die niet bezet zijn en waarbij men alles klaar heeft staan om te eten. De reden dat de gemeente dit wil is om eventueel agressief gedrag te voorkomen. De gemeente heeft deze beslissing al een tijd geleden genomen en geeft aan dat dit niets te maken heeft met de recente gebeurtenissen in Londen.

De gemeente heeft een brief gestuurd naar alle uitbaters in de stad die een terras hebben met het verzoek dat er geen messen en vorken (lepels wordt niet over gesproken) op de tafels gelegd mogen worden totdat iemand op het terras gaat zitten om te eten. De gemeente is met deze campagne reeds op 6 april begonnen volgens de krant Vozpópuli maar nu wordt het pas bekend nadat de meeste terrassen zich nu aan de nieuwe regels moeten gaan houden.

Blijkbaar zijn er wel eens problemen geweest dat iemand een mes of een vork van een tafel pakte om iemand mee te bedreigen of erger, te verwonden. Volgens de voorzitter van alle horeca ondernemers is het binnen de normaliteit een eenvoudig uit te voeren maatregel die geen effect zal hebben op het goed functioneren van een restaurant of bar maar wel mee zal werken aan de veiligheid in een reeds veilige stad als Salamanca.

Salamanca is echter wel de enige stad in Spanje waar men dit verzoek heeft gedaan aan de uitbaters van restaurants en bars terwijl andere grote steden zoals Barcelona, Madrid, Málaga of Valencia dat nog niet hebben gedaan.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.