Geen messen en vorken meer op de terrassen in Salamanca

Geen messen en vorken meer op de terrassen in Salamanca

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SALAMANCA – De gemeente Salamanca heeft de terrassen eigenaars de opdracht gegeven geen messen en vorken meer neer te leggen of zetten op de tafels. Het gaat in dit geval om die tafels die niet bezet zijn en waarbij men alles klaar heeft staan om te eten. De reden dat de gemeente dit wil is om eventueel agressief gedrag te voorkomen. De gemeente heeft deze beslissing al een tijd geleden genomen en geeft aan dat dit niets te maken heeft met de recente gebeurtenissen in Londen.

De gemeente heeft een brief gestuurd naar alle uitbaters in de stad die een terras hebben met het verzoek dat er geen messen en vorken (lepels wordt niet over gesproken) op de tafels gelegd mogen worden totdat iemand op het terras gaat zitten om te eten. De gemeente is met deze campagne reeds op 6 april begonnen volgens de krant Vozpópuli maar nu wordt het pas bekend nadat de meeste terrassen zich nu aan de nieuwe regels moeten gaan houden.

Blijkbaar zijn er wel eens problemen geweest dat iemand een mes of een vork van een tafel pakte om iemand mee te bedreigen of erger, te verwonden. Volgens de voorzitter van alle horeca ondernemers is het binnen de normaliteit een eenvoudig uit te voeren maatregel die geen effect zal hebben op het goed functioneren van een restaurant of bar maar wel mee zal werken aan de veiligheid in een reeds veilige stad als Salamanca.

Salamanca is echter wel de enige stad in Spanje waar men dit verzoek heeft gedaan aan de uitbaters van restaurants en bars terwijl andere grote steden zoals Barcelona, Madrid, Málaga of Valencia dat nog niet hebben gedaan.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.