skip to Main Content
Geen messen en vorken meer op de terrassen in Salamanca

Geen messen en vorken meer op de terrassen in Salamanca

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

SALAMANCA – De gemeente Salamanca heeft de terrassen eigenaars de opdracht gegeven geen messen en vorken meer neer te leggen of zetten op de tafels. Het gaat in dit geval om die tafels die niet bezet zijn en waarbij men alles klaar heeft staan om te eten. De reden dat de gemeente dit wil is om eventueel agressief gedrag te voorkomen. De gemeente heeft deze beslissing al een tijd geleden genomen en geeft aan dat dit niets te maken heeft met de recente gebeurtenissen in Londen.

De gemeente heeft een brief gestuurd naar alle uitbaters in de stad die een terras hebben met het verzoek dat er geen messen en vorken (lepels wordt niet over gesproken) op de tafels gelegd mogen worden totdat iemand op het terras gaat zitten om te eten. De gemeente is met deze campagne reeds op 6 april begonnen volgens de krant Vozpópuli maar nu wordt het pas bekend nadat de meeste terrassen zich nu aan de nieuwe regels moeten gaan houden.

Blijkbaar zijn er wel eens problemen geweest dat iemand een mes of een vork van een tafel pakte om iemand mee te bedreigen of erger, te verwonden. Volgens de voorzitter van alle horeca ondernemers is het binnen de normaliteit een eenvoudig uit te voeren maatregel die geen effect zal hebben op het goed functioneren van een restaurant of bar maar wel mee zal werken aan de veiligheid in een reeds veilige stad als Salamanca.

Salamanca is echter wel de enige stad in Spanje waar men dit verzoek heeft gedaan aan de uitbaters van restaurants en bars terwijl andere grote steden zoals Barcelona, Madrid, Málaga of Valencia dat nog niet hebben gedaan.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. En vooral geen rode tafelkleedjes. Mocht er een stierachtige toerist voorbij komen die zich ergert aan plastic bestek.
    Wat een zielige vertoning zeg.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by