Eerste 3D zebra overgang van Spanje is te vinden in de deelstaat Valencia

Oeps ... foto ontbreekt!

Eerste 3D zebra overgang van Spanje is te vinden in de deelstaat Valencia

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – De eerste voetgangersoversteekplaats die een 3D effect heeft is te vinden in de gemeente Almussafes in de provincie Valencia. De ruim 8.800 inwoners van dit dorp kunnen vanaf nu over een zebra overgang lopen die zo geverfd is dat het lijkt alsof deze een verhoging heeft. Daar zal de wandelaar waarschijnlijk niet veel van merken maar een automobilist zal denken dat er een verhoging is waardoor deze zal afremmen.

Almussafes is op maandag de eerste gemeente in Spanje geworden waar een ​​driedimensionale en zogenaamde hot-melt voetgangersoversteekplaats (paso de peatones 3D thermofusible) is geplaatst. Het signaal welke in tegenstelling tot degenen die met conventionele verf zijn geïnstalleerd, zal twaalf keer duurzamer zijn en het instinctieve remmen van bestuurders veroorzaken.

Dit systeem van thermisch smeltbare 3D-signalering wordt geïnstalleerd met warmte. De weg wordt voorverwarmd waarop stukken aangepast plastic worden geplaatst. Deze driedimensionale voetgangersoversteekplaats bevindt zich in de Ausiàs March straat, naast het gemeentelijke sportpaviljoen van Almussafes en is dus de eerste van heel Spanje.

Ga naar de inhoud