skip to Main Content
Eerste 3D zebra overgang van Spanje is te vinden in de deelstaat Valencia
20 Minutos

Eerste 3D zebra overgang van Spanje is te vinden in de deelstaat Valencia

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Spanje's eerste 3D zebrapad ligt in Valencia

20 Minutos

VALENCIA – De eerste voetgangersoversteekplaats die een 3D effect heeft is te vinden in de gemeente Almussafes in de provincie Valencia. De ruim 8.800 inwoners van dit dorp kunnen vanaf nu over een zebra overgang lopen die zo geverfd is dat het lijkt alsof deze een verhoging heeft. Daar zal de wandelaar waarschijnlijk niet veel van merken maar een automobilist zal denken dat er een verhoging is waardoor deze zal afremmen.

Almussafes is op maandag de eerste gemeente in Spanje geworden waar een ​​driedimensionale en zogenaamde hot-melt voetgangersoversteekplaats (paso de peatones 3D thermofusible) is geplaatst. Het signaal welke in tegenstelling tot degenen die met conventionele verf zijn geïnstalleerd, zal twaalf keer duurzamer zijn en het instinctieve remmen van bestuurders veroorzaken.

Dit systeem van thermisch smeltbare 3D-signalering wordt geïnstalleerd met warmte. De weg wordt voorverwarmd waarop stukken aangepast plastic worden geplaatst. Deze driedimensionale voetgangersoversteekplaats bevindt zich in de Ausiàs March straat, naast het gemeentelijke sportpaviljoen van Almussafes en is dus de eerste van heel Spanje.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
 1. Zeker ook weer van materiaal dat als het regent het zo glad als ijs wordt, daar zijn ze heel goed in hier in Spanje ik ben al menig maal onderuit gegaan als ik op gekleurde tegels stapte na een regenbuitje, ook op bepaalde zebras kun je better de witte strepen overslaan want spekglad. Dacht in het begin dat het aan mijn schoenen lag maar dat bleek naderhand van niet.

 2. Gevaarlijk. Misleiding leidt tot misverstanden in het verkeer. Het lijkt me stug dat dit voldoende (wettelijk) is onderzocht.

  1. Het schijnt elders ook al gedaan te zijn en niet overal is het een succes…Maar het ziet er wel grappig uit heh….

   Hoe is het met de gezondheid waarde vriend?

   1. Hallo Juan. Momenteel goed maar het kan snel keren. Half augustus wordt belangrijk. Ik vermoed begin september terug operatieve ingreep en revalideren. Afwachten.

    1. Maar nu thuis in Spanje?
     De zomer begint dit weekend zie ik aan de verwachtingen.4
     Al is het hier steeds al goed weer, alleen veel wind

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken