Meer dan 200.000 buitenlandse toeristen bezochten Lanzarote om te sporten

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

LANZAROTE – Gedurende het afgelopen jaar 2017 hebben er meer dan 200.000 buitenlandse toeristen het Canarische Eiland bezocht om te sporten. Terwijl het merendeel van de internationale toeristen naar het vulkanisch eiland komen om te genieten van de stranden en het warme weer, deed 10% meer dat ook of voornamelijk om te sporten.

Volgens een studie van de lokale overheid op het Canarische Eiland Lanzarote kwamen er in 2017 meer dan 200.000 buitenlandse toeristen naar het eiland om te sporten, dat is 10% meer dan in 2016.

Het voordeel van deze sportieve toeristen is dat ze meer geld te besteden hebben waarbij de gemiddelde besteding per dag zo’n 145 euro is. Het gemiddelde verblijf is bijna net zo lang als bij de strandtoeristen, te weten 8 tot 9 nachten.

Meer dan de helft van de sportieve buitenlandse toeristen die naar Lanzarote kwamen in 2017 waren mannen met een gemiddelde leeftijd van 45 jaar. Daarnaast kwam het merendeel uit Groot Brittannië, Duitsland, Frankrijk en Denemarken. Het gaat in veel gevallen om fietsers maar er zijn ook wandelaars en duikers die naar Lanzarote kwamen.

Er kwamen ook Spanjaarden naar Lanzarote om te sporten maar minder dan de buitenlanders die de combinatie van het lekker weer en sporten als iets zie wat ze in eigen land niet hebben.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.