Meer dan 200.000 buitenlandse toeristen bezochten Lanzarote om te sporten

Oeps ... foto ontbreekt!

Meer dan 200.000 buitenlandse toeristen bezochten Lanzarote om te sporten

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LANZAROTE – Gedurende het afgelopen jaar 2017 hebben er meer dan 200.000 buitenlandse toeristen het Canarische Eiland bezocht om te sporten. Terwijl het merendeel van de internationale toeristen naar het vulkanisch eiland komen om te genieten van de stranden en het warme weer, deed 10% meer dat ook of voornamelijk om te sporten.

Volgens een studie van de lokale overheid op het Canarische Eiland Lanzarote kwamen er in 2017 meer dan 200.000 buitenlandse toeristen naar het eiland om te sporten, dat is 10% meer dan in 2016.

Het voordeel van deze sportieve toeristen is dat ze meer geld te besteden hebben waarbij de gemiddelde besteding per dag zo’n 145 euro is. Het gemiddelde verblijf is bijna net zo lang als bij de strandtoeristen, te weten 8 tot 9 nachten.

Meer dan de helft van de sportieve buitenlandse toeristen die naar Lanzarote kwamen in 2017 waren mannen met een gemiddelde leeftijd van 45 jaar. Daarnaast kwam het merendeel uit Groot Brittannië, Duitsland, Frankrijk en Denemarken. Het gaat in veel gevallen om fietsers maar er zijn ook wandelaars en duikers die naar Lanzarote kwamen.

Er kwamen ook Spanjaarden naar Lanzarote om te sporten maar minder dan de buitenlanders die de combinatie van het lekker weer en sporten als iets zie wat ze in eigen land niet hebben.

Ga naar de inhoud