skip to Main Content
Meer dan 200.000 buitenlandse toeristen bezochten Lanzarote om te sporten

Meer dan 200.000 buitenlandse toeristen bezochten Lanzarote om te sporten

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

LANZAROTE – Gedurende het afgelopen jaar 2017 hebben er meer dan 200.000 buitenlandse toeristen het Canarische Eiland bezocht om te sporten. Terwijl het merendeel van de internationale toeristen naar het vulkanisch eiland komen om te genieten van de stranden en het warme weer, deed 10% meer dat ook of voornamelijk om te sporten.

Volgens een studie van de lokale overheid op het Canarische Eiland Lanzarote kwamen er in 2017 meer dan 200.000 buitenlandse toeristen naar het eiland om te sporten, dat is 10% meer dan in 2016.

Het voordeel van deze sportieve toeristen is dat ze meer geld te besteden hebben waarbij de gemiddelde besteding per dag zo’n 145 euro is. Het gemiddelde verblijf is bijna net zo lang als bij de strandtoeristen, te weten 8 tot 9 nachten.

Meer dan de helft van de sportieve buitenlandse toeristen die naar Lanzarote kwamen in 2017 waren mannen met een gemiddelde leeftijd van 45 jaar. Daarnaast kwam het merendeel uit Groot Brittannië, Duitsland, Frankrijk en Denemarken. Het gaat in veel gevallen om fietsers maar er zijn ook wandelaars en duikers die naar Lanzarote kwamen.

Er kwamen ook Spanjaarden naar Lanzarote om te sporten maar minder dan de buitenlanders die de combinatie van het lekker weer en sporten als iets zie wat ze in eigen land niet hebben.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken