skip to Main Content
TENNIS: Rafael Nadal wint zijn elfde Roland Garros in drie sets
El País / Michel Euler (AP)

TENNIS: Rafael Nadal wint zijn elfde Roland Garros in drie sets

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TENNIS: Nadal wint elfde Roland Garros

El País / Michel Euler (AP)

TENNIS – De Spanjaard Rafael Nadal heeft deze zondag het Franse Roland Garros gewonnen door in 2 uur en 42 minuten van de Oostenrijker Dominic Thiem te winnen. Dat deed Nadal door in drie sets met 6-4, 6-3 en 6-2 de jonge tegenstander uit te schakelen. Nadal wordt steeds meer een tennislegende en bevindt zich met zijn cijfers tussen de grootste tennissers.

De 32-jarige Nadal heeft met de elfde titel in Frankrijk ook zijn 17e Grand Slam gewonnen waarmee hij de 20 titels van de Zwitserse collega Roger Federer begint te naderen. Nadal is nu een beetje meer de nummer één ter wereld met 8770 punten op de ATP-lijst waar Federer op de tweede plaats staat met 100 punten minder en de verliezende finalist Thiem op de zevende plaats met 3835 punten.

De Spaanse toptennisser heeft tot nu toe alle finales die hij gespeeld heeft bij het Roland Garros gewonnen. Dat deed Nadal in de jaren 2005, 2006, 2007, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2017 en nu dus ook in 2018.

De acht jaar jongere Thiem was op zich goed aan het tennissen maar het was vanaf het begin al duidelijk dat Nadal een goede wedstrijd zou gaan spelen. Dat resulteerde dan ook in drie redelijk makkelijk gewonnen sets waarbij Nadal met 6-4, 6-3 en 6-2 wist te winnen en 2 uur en 42 minuten later de elfde keer de Franse beker in ontvangst kon nemen.

In de eerste set bood de jonge Oostenrijker nog wel wat tegenstand maar nadat Nadal uiteindelijk de eerste set met 6-4 wist te winnen ging het snel achteruit voor Thiem. In de tweede set kreeg Nadal kramp in zijn hand maar dat belette de van Mallorca komende tennisser niet om de Oostenrijker alle hoeken van de tennisbaan te laten zien.

Nadal heeft inmiddels alweer tien keer tegenover Thiem in een toernooi gestaan waarbij hij zeven keer wist te winnen en drie keer verloor van de jonge tennisser, de laatste keer in Madrid.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken