TENNIS: Rafael Nadal wint zijn elfde Roland Garros in drie sets

TENNIS: Rafael Nadal wint zijn elfde Roland Garros in drie sets

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TENNIS – De Spanjaard Rafael Nadal heeft deze zondag het Franse Roland Garros gewonnen door in 2 uur en 42 minuten van de Oostenrijker Dominic Thiem te winnen. Dat deed Nadal door in drie sets met 6-4, 6-3 en 6-2 de jonge tegenstander uit te schakelen. Nadal wordt steeds meer een tennislegende en bevindt zich met zijn cijfers tussen de grootste tennissers.

De 32-jarige Nadal heeft met de elfde titel in Frankrijk ook zijn 17e Grand Slam gewonnen waarmee hij de 20 titels van de Zwitserse collega Roger Federer begint te naderen. Nadal is nu een beetje meer de nummer één ter wereld met 8770 punten op de ATP-lijst waar Federer op de tweede plaats staat met 100 punten minder en de verliezende finalist Thiem op de zevende plaats met 3835 punten.

De Spaanse toptennisser heeft tot nu toe alle finales die hij gespeeld heeft bij het Roland Garros gewonnen. Dat deed Nadal in de jaren 2005, 2006, 2007, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2017 en nu dus ook in 2018.

De acht jaar jongere Thiem was op zich goed aan het tennissen maar het was vanaf het begin al duidelijk dat Nadal een goede wedstrijd zou gaan spelen. Dat resulteerde dan ook in drie redelijk makkelijk gewonnen sets waarbij Nadal met 6-4, 6-3 en 6-2 wist te winnen en 2 uur en 42 minuten later de elfde keer de Franse beker in ontvangst kon nemen.

In de eerste set bood de jonge Oostenrijker nog wel wat tegenstand maar nadat Nadal uiteindelijk de eerste set met 6-4 wist te winnen ging het snel achteruit voor Thiem. In de tweede set kreeg Nadal kramp in zijn hand maar dat belette de van Mallorca komende tennisser niet om de Oostenrijker alle hoeken van de tennisbaan te laten zien.

Nadal heeft inmiddels alweer tien keer tegenover Thiem in een toernooi gestaan waarbij hij zeven keer wist te winnen en drie keer verloor van de jonge tennisser, de laatste keer in Madrid.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.