TENNIS: Rafael Nadal wint zijn elfde Roland Garros in drie sets

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

TENNIS – De Spanjaard Rafael Nadal heeft deze zondag het Franse Roland Garros gewonnen door in 2 uur en 42 minuten van de Oostenrijker Dominic Thiem te winnen. Dat deed Nadal door in drie sets met 6-4, 6-3 en 6-2 de jonge tegenstander uit te schakelen. Nadal wordt steeds meer een tennislegende en bevindt zich met zijn cijfers tussen de grootste tennissers.

De 32-jarige Nadal heeft met de elfde titel in Frankrijk ook zijn 17e Grand Slam gewonnen waarmee hij de 20 titels van de Zwitserse collega Roger Federer begint te naderen. Nadal is nu een beetje meer de nummer één ter wereld met 8770 punten op de ATP-lijst waar Federer op de tweede plaats staat met 100 punten minder en de verliezende finalist Thiem op de zevende plaats met 3835 punten.

De Spaanse toptennisser heeft tot nu toe alle finales die hij gespeeld heeft bij het Roland Garros gewonnen. Dat deed Nadal in de jaren 2005, 2006, 2007, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2017 en nu dus ook in 2018.

De acht jaar jongere Thiem was op zich goed aan het tennissen maar het was vanaf het begin al duidelijk dat Nadal een goede wedstrijd zou gaan spelen. Dat resulteerde dan ook in drie redelijk makkelijk gewonnen sets waarbij Nadal met 6-4, 6-3 en 6-2 wist te winnen en 2 uur en 42 minuten later de elfde keer de Franse beker in ontvangst kon nemen.

In de eerste set bood de jonge Oostenrijker nog wel wat tegenstand maar nadat Nadal uiteindelijk de eerste set met 6-4 wist te winnen ging het snel achteruit voor Thiem. In de tweede set kreeg Nadal kramp in zijn hand maar dat belette de van Mallorca komende tennisser niet om de Oostenrijker alle hoeken van de tennisbaan te laten zien.

Nadal heeft inmiddels alweer tien keer tegenover Thiem in een toernooi gestaan waarbij hij zeven keer wist te winnen en drie keer verloor van de jonge tennisser, de laatste keer in Madrid.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.