skip to Main Content
Fake news rondom nieuwe logo Spaanse post
Correos / Twitter

Fake news rondom nieuwe logo Spaanse post

MADRID – Terwijl de politieke partijen in Spanje bezig zijn met onderhandelingen rondom de regeringsvorming gaan de disputen onderling ook door. En met onenigheid komt ook fake news om de hoek kijken en waar kan dat beter verspreid worden dan op Twitter. Dat gebeurde afgelopen week met het ontwerp van het nieuwe logo van de Spaanse post Correos.

De eerste krantenberichten rondom de minimale wijziging van het oude Correos logo naar een nieuwe modernere versie lieten zien dat dit de schuld was van de interim premier van Spanje Pedro Sánchez en dat dit maar liefst 250.000 euro heeft gekost. Ook op Twitter waren er verschillende hoofdrolspelers van de politieke partijen Partido Popular (PP) en Ciudadanos (C’s) die melding deden van dit schandalige feit.

Het klopt dat de wijziging van het logo minimaal is en dat dit zeker niet zoveel geld waard is maar de schuld blijkt echter niet te liggen bij Pedro Sánchez of de PSOE partij en ook heeft het niet 250.000 euro gekost zoals men weet te melden op internet.

Feit is dat het contract voor de wijziging van het Correos logo reeds op 25 november 2017 werd beslist toen de regering van Mariano Rajoy (PP) nog aan de macht was voordat hij in juni 2018 via een motie van wantrouwen naar huis werd gestuurd. Het was de oude baas van Correos Javier Cuesta Nuin, die daar door de PP was geplaatst (net zoals de PSOE nu heeft gedaan), die opdracht gaf voor de wijziging.

Daarnaast blijkt ook dat het bedrag waar de politieke partijen op Twitter melding van maken en dat door veel Spaanse kranten blindelings werd overgenomen, niet de 250.000 euro is zoals men meldt maar uiteindelijk 168.947,46 euro (incl. IVA/BTW) is geworden. Wat er toendertijd wel was afgesproken is dat de logo wijziging niet meer dan 250.000 euro zou mogen kosten.

Het is echter ook een feit dat het nog steeds teveel geld is voor de minimale wijziging van het 20 jaar oude logo naar de nieuwe 2019 versie. Men moet goed kijken en waarschijnlijk zal het veel mensen niet eens opvallen maar de cirkels onder de kroon zijn verdwenen en de kroon is meer een verlengde m geworden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
  1. Wat heeft nou zoveel gekost dan? Alleen het ontwerp van het logo of het bestickeren, dat debiele filmpje met een zingende papagaai en alle andere wijzigingen zoals zuilen postkantoren kleding etc? Want een logo ontwerpen kan niet meer kosten dan 2000€

  2. Ppppfffff wat een geld voor zo’n kleine wijziging en wat een ontiegelijke “lullige” en kinderlijke reclame boodschap… dubbel m streepje en hoorntje en dat tig keren….ergerlijk om te zien en te horen.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by