Gemeente Elche wil zoeken naar DNA in hondenpoep

Gemeente Elche wil zoeken naar DNA in hondenpoep
Beeld: Archieffoto

ALICANTE – De gemeente Elche wil haar straten schoon houden en als onderdeel daarvan wil men gaan strijden tegen de hondenpoep en met name die drollen die niet door de baasjes opgeruimd worden. Naast dat men hogere boetes wil gaan geven en beter wil gaan controleren op de handhaving van de regels, wil de gemeente ook een ‘CSI de los perros’ ofwel een hondendrol forensisch onderzoeksteam oprichten.

Het idee van zoeken naar DNA (ADN in het Spaans) in hondendrollen om zo te zoeken naar de daarbij horende hond om zo de eigenaar daarvan te achterhalen, is niet nieuw. Dat gebeurt of gebeurde al in meerdere gemeenten in Spanje en soms met succes en vaak ook zonder succes.

Het eerste probleem is dat er een database moet komen met daarin alle geregistreerde honden en de daarbij horende DNA. In Elche leven meer dan 20.000 honden waarvan slechts 6.000 honden geregistreerd staan bij de gemeente.

Als voorbeeld haalt men in Elche het dorp Mislata (Valencia) aan waar men het aantal hondenpoep op straat dankzij de DNA controle met 90% wist te verminderen. Er zijn echter andere gemeenten zoals Alcoy en Alicante waar het DNA onderzoek geen succes is gebleken.

Een andere maatregel die men in Elche wil nemen is het verhogen van de sancties die de eigenaren van honden krijgen als ze betrapt worden bij het niet opruimen van hondendrollen. Volgens velen zijn deze boetes nu te laag en wordt het niet serieus genomen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

7
Reageer op dit artikel

7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Maarten de vries

Hondenpoep in spanje, wat een drama. Hoge boetes. En het poepje bij de eigenaren op de ramen smeren. 3 x betrapt. Hondje kwijt.

Diana

Dacht dat 1 april in Spanje op 27 dec. Viel? In Nederland is dit een paar jaar geleden een heel geslaagde aprilgrap geweest. Van mij mogen ook de dna opgezocht worden van diegenen die hun blikjes en flesjes enz. Zomaar op straat gooien….. zal veel rotzooi schelen op het straatbeeld.

Anoniem

Hello, DNA stalen voor honden is een fantastisch idee en heb ik zelf zo´n 5 jaar geleden zelfs voorgesteld aan Dhr Ben Weyts toemalig minister voor dierenwelzijn. Dat werd zowat weggelachen alhoewel ik een volledige studie hiervoor had klaarliggen gesteund door de Amerikaanse Dr. Lori E. Egert Deze wetenschapster deed onderzoek naar olifanten die via DNA stalen getraceerd werden. Het project kan enkel succesvol zijn indien dit politiek Europees verplicht wordt voor alle Euro honden ook voor die van buiten de EU komen. Iedere hond zou een DNA staal ñoeten afleveren ook de dieren die ingevoerd worden of tijdelijk Europa… Lees verder »

Ernest

Is het nu zo baas zo hond..of zo hond zo baas… Moeten ze invoeren in Nederland en vooral handhaven…. dat laatste woord komt volgens mij niet meer voor in Nederland…
Pardon het woord komt nog wel voor….!!! Ik vind het in Spanje reuze meevallen met de hondenpoep….

Ruud

Grapje zeker? Dat was ook een van de beste 1 april grappen in Nederland van de gemeente Papendrecht verzonnen door wijkagenten.

Anoniem

En al de zwerfhonden dan! Of de honden van jager? Wie ruimt dat op! Een beetje zeer veel doorgeschoten!

Joepel

Ik woon in Baza. Hier zijn de boetes voor het niet opruimen 750 tot 900 euro.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.