Nieuwe tramlijn in Alicante verhoogt aantal naar vijf

Nieuwe tramlijn in Alicante verhoogt aantal naar vijf
Beeld: Ayuntamiento Alicante

Nieuwe tramlijn in Alicante verhoogt aantal naar vijf

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De stad Alicante heeft er een nieuwe tramverbinding bij. Het gaat om een traject van 8,7 km tussen de stations van Portal del Mar en Plaza de La Coruña. Het is alweer de vijfde tramlijn waardoor, voorlopig tijdens de zomermaanden en tot 13 oktober, er een tramverbinding is tussen het centrum van Alicante en het strand van Playa de San Juan.

Dankzij de opening van de nieuwe ‘túnel de la Serra Grossa’ is het mogelijk een nieuwe verbinding aan te bieden wat de Lijn 5 (Línea 5) is geworden. Lijn 5 verbindt het strand van Playa de San Juan met het centrum van Alicante op een traject van 8,7 km. Lijn 5 maakt op een bepaald stuk gebruik van vijf parades die ook aan lijn 4 liggen, tussen Plaza de La Coruña en Sangueta.

Hierdoor zijn er op dit moment de volgende tram verbindingen mogelijk: Línea 1 (Luceros-Benidorm); Línea 2 (Luceros-Sant Vicent del Raspeig); Línea 3 (Luceros-El Campello); Línea 4 (Luceros-Plaza La Coruña); Línea 5 (Portal del Mar-Plaza de La Coruña) en Línea 9 (Benidorm-Dénia).

Dankzij de nieuwe Lijn 5 en de bestaande Lijn 4 verbindingen biedt TRAM d’Alacant deze zomer (voorlopig tot 13 oktober) elke 15 minuten een verbinding aan tussen Lucero en Porta del Mar. Daarvoor was dat elke 30 minuten.

Bekijk hieronder de tramlijnen en parades of download een PDF bestand hier. Meer informatie over de TRAM d’Alacant is te vinden op de website (ook in het Engels te bekijken).

Nieuwe tramlijn in Alicante verhoogt aantal naar vijf
Ayuntamiento Alicante
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.