skip to Main Content
Nieuwe tramlijn in Alicante verhoogt aantal naar vijf
Ayuntamiento Alicante

Nieuwe tramlijn in Alicante verhoogt aantal naar vijf

ALICANTE – De stad Alicante heeft er een nieuwe tramverbinding bij. Het gaat om een traject van 8,7 km tussen de stations van Portal del Mar en Plaza de La Coruña. Het is alweer de vijfde tramlijn waardoor, voorlopig tijdens de zomermaanden en tot 13 oktober, er een tramverbinding is tussen het centrum van Alicante en het strand van Playa de San Juan.

Dankzij de opening van de nieuwe ‘túnel de la Serra Grossa’ is het mogelijk een nieuwe verbinding aan te bieden wat de Lijn 5 (Línea 5) is geworden. Lijn 5 verbindt het strand van Playa de San Juan met het centrum van Alicante op een traject van 8,7 km. Lijn 5 maakt op een bepaald stuk gebruik van vijf parades die ook aan lijn 4 liggen, tussen Plaza de La Coruña en Sangueta.

Hierdoor zijn er op dit moment de volgende tram verbindingen mogelijk: Línea 1 (Luceros-Benidorm); Línea 2 (Luceros-Sant Vicent del Raspeig); Línea 3 (Luceros-El Campello); Línea 4 (Luceros-Plaza La Coruña); Línea 5 (Portal del Mar-Plaza de La Coruña) en Línea 9 (Benidorm-Dénia).

Dankzij de nieuwe Lijn 5 en de bestaande Lijn 4 verbindingen biedt TRAM d’Alacant deze zomer (voorlopig tot 13 oktober) elke 15 minuten een verbinding aan tussen Lucero en Porta del Mar. Daarvoor was dat elke 30 minuten.

Bekijk hieronder de tramlijnen en parades of download een PDF bestand hier. Meer informatie over de TRAM d’Alacant is te vinden op de website (ook in het Engels te bekijken).

Nieuwe tramlijn in Alicante verhoogt aantal naar vijf

Ayuntamiento Alicante

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
    1. Het is al weer wat jaartjes geleden maar de verbinding Benidorm -Alicante was nog niet zolang geopend met hypermoderne elektrische trams. De verbinding vanaf Benidorm-Denia zijn ze nog volop mee bezig maar moet tzt ook volledig elektrisch worden. Ik zou de auto maar laten staan en genieten van een prachtige tocht langs de kust in een ontspannen sfeer voor niet te veel geld.
      Ik mis toch wel het oude dieseltje waar ik regelmatig vanuit Denia naar Benidorm ben geweest.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by