Nieuwe tramlijn in Alicante verhoogt aantal naar vijf

Oeps ... foto ontbreekt!

Nieuwe tramlijn in Alicante verhoogt aantal naar vijf

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De stad Alicante heeft er een nieuwe tramverbinding bij. Het gaat om een traject van 8,7 km tussen de stations van Portal del Mar en Plaza de La Coruña. Het is alweer de vijfde tramlijn waardoor, voorlopig tijdens de zomermaanden en tot 13 oktober, er een tramverbinding is tussen het centrum van Alicante en het strand van Playa de San Juan.

Dankzij de opening van de nieuwe ‘túnel de la Serra Grossa’ is het mogelijk een nieuwe verbinding aan te bieden wat de Lijn 5 (Línea 5) is geworden. Lijn 5 verbindt het strand van Playa de San Juan met het centrum van Alicante op een traject van 8,7 km. Lijn 5 maakt op een bepaald stuk gebruik van vijf parades die ook aan lijn 4 liggen, tussen Plaza de La Coruña en Sangueta.

Hierdoor zijn er op dit moment de volgende tram verbindingen mogelijk: Línea 1 (Luceros-Benidorm); Línea 2 (Luceros-Sant Vicent del Raspeig); Línea 3 (Luceros-El Campello); Línea 4 (Luceros-Plaza La Coruña); Línea 5 (Portal del Mar-Plaza de La Coruña) en Línea 9 (Benidorm-Dénia).

Dankzij de nieuwe Lijn 5 en de bestaande Lijn 4 verbindingen biedt TRAM d’Alacant deze zomer (voorlopig tot 13 oktober) elke 15 minuten een verbinding aan tussen Lucero en Porta del Mar. Daarvoor was dat elke 30 minuten.

Bekijk hieronder de tramlijnen en parades of download een PDF bestand hier. Meer informatie over de TRAM d’Alacant is te vinden op de website (ook in het Engels te bekijken).

Nieuwe tramlijn in Alicante verhoogt aantal naar vijf
Ayuntamiento Alicante
Ga naar de inhoud