Dit is de regio in Spanje waar de meeste prefab huizen gebouwd worden

Dit is de regio in Spanje waar de meeste prefab huizen gebouwd worden
Beeld: Canva

Dit is de regio in Spanje waar de meeste prefab huizen gebouwd worden

MADRID – Het mag duidelijk zijn dat sinds de pandemie, en eigenlijk ook al maanden daarvoor, de populariteit van geprefabriceerde huizen enorm is gestegen in Spanje. Deels komt dat door de thuisblijfplicht in 2020 tijdens de hoogtijdagen van de pandemie waardoor veel inwoners van Spanje erachter kwamen dat ze in hun appartement toch wel klein woonden. Ook zijn steeds meer personen op zoek naar de natuur en rust en daar is het bouwen van een prefab woning vaak het snelst en goedkoopst. Maar waar worden in Spanje de meeste prefab woningen gebouwd?

De website habitissimo heeft daar in oktober 2021 naar gekeken en de cijfers zullen rond juni 2022 wel ongeveer hetzelfde zijn. Vreemd genoeg blijkt uit deze informatie dat de meeste vraag naar prefab woningen komt uit de provincie Barcelona en dan ook nog de stad Barcelona zelf met 13% van alle aanvragen voor prefab woningen. Dat is dus niet middenin de natuur en in een rustig gebied. Er is tevens een stijgende vraag in de gemeenten Rubi en Terrassa, beiden in de provincie Barcelona.

Volgens de website is de vraag naar prefab woningen in Madrid 7% van het totaal en in de Valencia regio 6%. Informatie over andere regio’s in Spanje is verder niet bekend gemaakt in dit artikel op de website habitissimo. Als reden voor de populariteit van de geprefabriceerde woningen wordt onder andere de snelheid van bouwen gemeld maar ook de prijs die tussen de 30 en 150 duizend euro ligt, gemiddeld dan want er zijn natuurlijk ook duurdere prefab woningen. Over het algemeen zegt men dat prefab woningen tussen de 30% en 40% goedkoper zijn dan de conventionele woningen.

Hoewel er talloze modellen en afmetingen zijn die de prijs en kwaliteit zullen beïnvloeden, zijn de vergunningen voor de bouw evenals het technische project hetzelfde als voor een normaal ‘stenen of betonnen’ huis en kunnen ze worden verhypothekeerd of doorverkocht worden zoals elk ander type onroerend goed.

Meerdere factoren zorgen voor stijging verkoop rustieke grond in Spanje
In het eerste trimester van 2022 zijn er veel rustieke of landelijke gronden verkocht in Spanje waarbij de pandemie, thuisblijfplicht en eventueel de bouw van prefab woningen of tiny houses meespelen.
www.spanjevandaag.com
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.