Search
menu
Search

Waarom niet Spanje ontdekken met de eigen auto en deze rondreizen met Paradores?

Waarom niet Spanje ontdekken met de eigen auto en deze rondreizen met Paradores?
Beeld: 123rf

Waarom niet Spanje ontdekken met de eigen auto en deze rondreizen met Paradores?

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Met de problemen die verwacht worden bij de Nederlandse, Belgische maar ook Spaanse vliegvelden deze zomer en wellicht ook vanwege de pandemie, is het misschien een idee om met de eigen auto naar Spanje op vakantie te gaan. Je hebt dan immers alle vrijheid en kunt zo je eigen tempo en routes bepalen. Maar sla deze zomer eens de Middellandse Zee over en vergeet die overvolle stranden en badplaatsen en ontdek eens iets anders van Spanje. Dat kan heel goed met deze samengestelde autorondreizen en overnachtingen in de luxe staatshotels Paradores.

Spanje is een fascinerend en groot land waar altijd wel iets nieuws te ontdekken valt. Maar de meeste toeristen zoeken al snel de populaire kustplaatsen op aan de Middellandse Zee of op de verschillende eilanden maar Spanje is veel meer. Spanje is naast het strand en de zon ook natuur, cultuur, gastronomie, monumenten en gebieden die als je ze eenmaal ontdekt hebt niet meer wilt verlaten. Met de volgende autorondreizen in combinatie met overnachtingen in de luxe kastelen, paleizen, kloosters, monumentale gebouwen of op bijzonder plaatsen die onderdeel zijn van de Paradores-keten wordt het pas echt een spannende en andere zomer.

Wij hebben gekeken naar rondreizen met eigen vervoer die te vinden zijn op de website van de Nederlandse reisorganisatie ParadoresReizen. Naast tientallen eigen samengestelde rondreizen met overnachtingen in de luxe Paradores of soortgelijke hotels, kun je bij ParadoresReizen ook terecht om de Paradores los te reserveren tegen aantrekkelijke tarieven. Uiteraard is het ook mogelijk zelf een rondreis samen te stellen, geheel naar eigen wens en … zonder extra kosten! Bezoek HIER de website.

8-daagse Paradores-reis UNESCO werelderfgoed steden

Deze route brengt u langs de Paradores gelegen in de historische Werelderfgoed steden rond Madrid, welke beschermd zijn door UNESCO. Het zijn stuk voor stuk historische hoogtepunten welke goed zijn onderhouden en de geschiedenis laten zien van de mooiste “musea-stukken”. U verblijft in een aantal zeer mooie Paradores in Cuenca (imposant oud klooster), Alcala de Henares, Segovia, de ommuurde stad Avila met zijn 88 torens en als sluitstuk van deze reis de studentenstad Salamanca met de mooiste Plaza Mayor van Spanje! Overweeg ook of u er een paar dagen Madrid aan vast wilt plakken, het mooiste museum van Spanje! KLIK HIER om de volledige reis te bekijken.

10-daagse Paradores-reis natuur en kust Groen Spanje

Tijdens deze rondreis door Noord Spanje rijdt u vanaf het Baskenland via Cantabrië door het mooie landschap van natuurparken, kust en Picos de Europa. Een mooie reis met pittoreske dorpen waar u heerlijk kunt genieten van het andere Spanje! U verblijft in mooie Paradores in het niet zo warme maar prachtig groene Spanje. KLIK HIER om de volledige reis te bekijken.

8-daagse Paradores-reis Nationale Parken

Deze route is een absolute must voor liefhebbers van natuur, landschappen, Nationale Parken en kunnen en willen genieten het echte typische Spanje. De Paradores hebben voor u bij aankomst uitgebreide informatie over de omgeving en wandelroutes! Zo verblijft u middenin het natuurgebied Sierra de Gredos en bezoekt u Extremadura. KLIK HIER om de volledige reis te bekijken.

8-daagse Paradores-reis Camino de Santiago

De Camino de Santiago staat onder bescherming als UNESCO Werelderfgoed en is tevens een Culturele Route. Tijdens deze reis langs de noordkust van Spanje rijdt u vanaf Bilbao naar Santiago de Compostela als eindhalte. Deze historische stad met zijn beroemde kathedraal herbergt tevens het graf van Santiago El Mayor. Heeft u geen tijd om de Camino te lopen maar wilt u toch een deel van de route bekijken, dan is deze rondreis de moeite waard. KLIK HIER om de volledige reis te bekijken.

12-daagse Paradores-reis Zilverroute en Extremadura

De Vía de la Plata, oftewel de Zilverroute, doorkruist west Spanje met als beginpunt Sevilla in Andalusië en als eindpunt Santiago de Compostela in Galicië. De hele route is ongeveer 1.000 km lang maar deze autorondreis beslaat een deel van de totale route met als begin- en eindpunt Sevilla. Tijdens deze spannende autorondreis leert u niet alleen de mooiste steden van Andalusië kennen maar ook de regio Extremadura en Madrid. KLIK HIER om de volledige reis te bekijken.

KLIK HIER om naar de website van ParadoresReizen te gaan en nog veel meer samengestelde rondreizen te bekijken, er is voor iedereen wel wat te vinden en zoniet kan een eigen reis samengesteld worden.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?