Spaanse treinmaatschappij grootste klant Spaanse kranten

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

Spaanse treinmaatschappij grootste klant Spaanse kranten

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse spoorwegmaatschappij Renfe geeft dit jaar 3,7 miljoen euro (zonder btw) uit aan het kopen van Spaanse kranten die gratis worden weggegeven aan de treinreizigers in onder andere de Ave hogesnelheidstreinen. De traditionele kranten verkopen steeds minder gedrukte exemplaren en er wordt steeds meer op internet gelezen maar Renfe blijft volhouden om hun reizigers als extra service papieren kranten te geven.

3,7 miljoen euro (+IVA) aan kranten , dat is een hoop geld waarvan de Grupo Prisa het meeste geld opstrijkt met 1,25 miljoen euro. Deze uitgeversgroep levert drie kranten aan Renfe, te weten El País waar 1.014.126 euro voor wordt betaald, Cinco Dias waarvoor 98.221 euro wordt betaald en de sportkrant As waar Renfe 143.892 euro voor betaald.

De uitgever Unidad Editorial ontvangt in totaal 1,1 miljoen euro welke bestaat uit de kranten El Mundo, Marca en Expansión (exacte bedrag is 1.188.410 euro).

Weliswaar zijn Grupo Prisa en Unidad Editorial de uitgevers die het meeste geld ontvangen van Renfe maar er wordt ook 520.000 euro betaald voor de krant ABC van Grupo Vocento waarvan 441.000 euro gaat naar de nationale editie en 79.000 eur naar de Sevilla editie.

Er worden ook Catalaanse kranten gekocht door Renfe, dit vanwege de drukke AVE route tussen Barcelona en Madrid. De Spaanse spoorwegmaatschappij betaald 224.289 euro voor La Vanguardia en 201.268 euro voor El Periódico de Cataluña.

Er worden ook nog andere regionale kranten voor de Renfe treinen gekocht zoals las Provincias die in 2017 in totaal 37.000 euro ontving of La Voz de Galicia die in 2017 het bedrag van 26.000 euro ontving van Renfe. Cijfers over de kosten voor dit jaar zijn bij deze kranten nog niet bekend gemaakt.

Er worden ook buitenlandse kranten gekocht zoals het Franse Le Monde voor 17.000 euro en de New York Times voor 7.000 euro.

Het goede nieuws voor alle Nederlandse en Belgische Renfe reizigers is dat SpanjeVandaag.com altijd gratis te lezen is in de Spaanse treinen … als je maar een internet connectie hebt 🙂

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.