skip to Main Content
Spaanse treinmaatschappij grootste klant Spaanse kranten
123rf

Spaanse treinmaatschappij grootste klant Spaanse kranten

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Spaanse treinmaatschappij grootste klant Spaanse kranten

123rf

MADRID – De Spaanse spoorwegmaatschappij Renfe geeft dit jaar 3,7 miljoen euro (zonder btw) uit aan het kopen van Spaanse kranten die gratis worden weggegeven aan de treinreizigers in onder andere de Ave hogesnelheidstreinen. De traditionele kranten verkopen steeds minder gedrukte exemplaren en er wordt steeds meer op internet gelezen maar Renfe blijft volhouden om hun reizigers als extra service papieren kranten te geven.

3,7 miljoen euro (+IVA) aan kranten, dat is een hoop geld waarvan de Grupo Prisa het meeste geld opstrijkt met 1,25 miljoen euro. Deze uitgeversgroep levert drie kranten aan Renfe, te weten El País waar 1.014.126 euro voor wordt betaald, Cinco Dias waarvoor 98.221 euro wordt betaald en de sportkrant As waar Renfe 143.892 euro voor betaald.

De uitgever Unidad Editorial ontvangt in totaal 1,1 miljoen euro welke bestaat uit de kranten El Mundo, Marca en Expansión (exacte bedrag is 1.188.410 euro).

Weliswaar zijn Grupo Prisa en Unidad Editorial de uitgevers die het meeste geld ontvangen van Renfe maar er wordt ook 520.000 euro betaald voor de krant ABC van Grupo Vocento waarvan 441.000 euro gaat naar de nationale editie en 79.000 eur naar de Sevilla editie.

Er worden ook Catalaanse kranten gekocht door Renfe, dit vanwege de drukke AVE route tussen Barcelona en Madrid. De Spaanse spoorwegmaatschappij betaald 224.289 euro voor La Vanguardia en 201.268 euro voor El Periódico de Cataluña.

Er worden ook nog andere regionale kranten voor de Renfe treinen gekocht zoals las Provincias die in 2017 in totaal 37.000 euro ontving of La Voz de Galicia die in 2017 het bedrag van 26.000 euro ontving van Renfe. Cijfers over de kosten voor dit jaar zijn bij deze kranten nog niet bekend gemaakt.

[su_note note_color=”#FFFF8D”]Leestip: De 10 grootste en meest gelezen kranten in Spanje[/su_note]

Er worden ook buitenlandse kranten gekocht zoals het Franse Le Monde voor 17.000 euro en de New York Times voor 7.000 euro.

Het goede nieuws voor alle Nederlandse en Belgische Renfe reizigers is dat SpanjeVandaag.com altijd gratis te lezen is in de Spaanse treinen … als je maar een internet connectie hebt 🙂

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken