ING-klanten kunnen met Twyp pinnen bij lotenverkopers

ING-klanten kunnen met Twyp pinnen bij lotenverkopers
Beeld: ING

ING-klanten kunnen met Twyp pinnen bij lotenverkopers

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – In Nederland kent men de ‘tikkie’ of de ‘betaalverzoek’ van de banken maar in Spanje wordt dit systeem van snel geld overmaken nog niet gebruikt. De ING bank heeft in Spanje wel de smartphone app Twyp geïntroduceerd waarmee men niet alleen geld naar anderen kan overmaken maar ook geld in winkels kan pinnen. Daar komen sinds deze week ook de ONCE lotenverkopers bij in Spanje.

Twyp is een app van de ING bank en kan dus door zowel de Nederlandse ING-klanten alsook de Spaanse ING-klanten gebruikt worden. Maar Twyp kan ook gebruikt worden door personen die geen ING-account hebben waardoor dit een goede mogelijkheid is om betaalverzoeken te versturen.

Maar met de Twyp app kunnen klanten van de ING (of niet van de ING) ook geld pinnen bij winkels en andere bedrijven in Spanje. Daaronder bevinden zich Supercor, Hipercor, Supermercados El Corte Inglés, de winkels van de DIA groep (DIA, supermercados La Plaza de DIA en Clarel), tankstations Galp, Shell enDISA op de Canarische Eilanden.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Tikkie of betaalverzoek in Spanje[/su_note]

Sinds deze week zijn daar ook de ONCE lotenverkopers en hun kiosken bijgekomen waardoor het aantal geld-pin-punten plotsklaps verdrievoudigd is naar 22.000 punten in Spanje waar ING-klanten met de Twyp app geld kunnen pinnen. Via de ONCE zijn er 19.000 verkooppunten bijgekomen waar Twyp-klanten geld kunnen halen.

Hoe werkt het

Twyp is een makkelijk en betrouwbaar systeem waarmee de klant o.a. extra geld kan opvragen (tot bepaalde hoogte) bij de kassa van de bovenvermelde winkels en bedrijven.

In de smartphone app hoef je daarvoor alleen maar aan te geven hoeveel geld je wilt hebben, de persoonlijke pin in te voeren waarna men een code ontvangt. Deze code dien je te laten zien aan het bedrijf waar je extra geld wilt hebben die dan het geld overhandigt.

Het is overigens wel meestal noodzakelijk om ook iets te kopen bij de desbetreffende winkel, tankstation of lotenverkoper.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.