ING-klanten kunnen met Twyp pinnen bij lotenverkopers

ING-klanten kunnen met Twyp pinnen bij lotenverkopers
Beeld: ING

MADRID – In Nederland kent men de ‘tikkie’ of de ‘betaalverzoek’ van de banken maar in Spanje wordt dit systeem van snel geld overmaken nog niet gebruikt. De ING bank heeft in Spanje wel de smartphone app Twyp geïntroduceerd waarmee men niet alleen geld naar anderen kan overmaken maar ook geld in winkels kan pinnen. Daar komen sinds deze week ook de ONCE lotenverkopers bij in Spanje.

Twyp is een app van de ING bank en kan dus door zowel de Nederlandse ING-klanten alsook de Spaanse ING-klanten gebruikt worden. Maar Twyp kan ook gebruikt worden door personen die geen ING-account hebben waardoor dit een goede mogelijkheid is om betaalverzoeken te versturen.

Maar met de Twyp app kunnen klanten van de ING (of niet van de ING) ook geld pinnen bij winkels en andere bedrijven in Spanje. Daaronder bevinden zich Supercor, Hipercor, Supermercados El Corte Inglés, de winkels van de DIA groep (DIA, supermercados La Plaza de DIA en Clarel), tankstations Galp, Shell enDISA op de Canarische Eilanden.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Tikkie of betaalverzoek in Spanje[/su_note]

Sinds deze week zijn daar ook de ONCE lotenverkopers en hun kiosken bijgekomen waardoor het aantal geld-pin-punten plotsklaps verdrievoudigd is naar 22.000 punten in Spanje waar ING-klanten met de Twyp app geld kunnen pinnen. Via de ONCE zijn er 19.000 verkooppunten bijgekomen waar Twyp-klanten geld kunnen halen.

Hoe werkt het

Twyp is een makkelijk en betrouwbaar systeem waarmee de klant o.a. extra geld kan opvragen (tot bepaalde hoogte) bij de kassa van de bovenvermelde winkels en bedrijven.

In de smartphone app hoef je daarvoor alleen maar aan te geven hoeveel geld je wilt hebben, de persoonlijke pin in te voeren waarna men een code ontvangt. Deze code dien je te laten zien aan het bedrijf waar je extra geld wilt hebben die dan het geld overhandigt.

Het is overigens wel meestal noodzakelijk om ook iets te kopen bij de desbetreffende winkel, tankstation of lotenverkoper.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.