skip to Main Content
Puerto Banus duurste haven van Spanje en Europa
Pixabay

Puerto Banus duurste haven van Spanje en Europa

MÁLAGA – De jachthaven van het luxe resort Puerto Banus aan de Costa del Sol nabij Marbella heeft de eerste plaats van de haven Ibiza Magna overgenomen op de lijst van duurste havens van Spanje en Europa. Volgens de luxe makelaar Engel & Völkers Yachting kost het aanmeren van een 55 meter lang jacht in Puerto Banus 4.289 euro per dag.

In de editie van 2018 stond de jachthaven Ibiza Magna op het gelijknamige Balearen eiland nog op de eerste plaats van de lijst van duurste havens in Spanje en Europa maar dat is in de 2019 editie overgenomen door de haven van Puerto (José) Banus.

De tarieven in Puerto Banus zijn in 2019 met maar liefst 20% toegenomen. De reden daarvoor is niet helemaal bekend maar waar het aanmeren van een 55-meter lang jacht nog 3.545 euro kostte in 2018 is dat in 2019 verhoogd naar 4.289 euro. De haven van Puerto Banus heeft 915 ligplaatsen die verdeeld zijn over 15 hectare.

Dit is de top tien van duurste havens in Europa waarbij er twee in Spanje, drie in Italië en twee in Frankrijk te vinden zijn:

 1. Puerto Banús (Costa del Sol, Spanje) – 4.289 euro per dag
 2. Ibiza Magna (Balearen, Spanje) – 4.084 euro per dag
 3. Marina di Porto Cervo (Sardinië, Italië) – 3.176 euro per dag
 4. Marina Grande (Capri, Italië) – 3.000 euro per dag
 5. Marina di Portofino (Riviera, Italië) – 2.398 euro per dag
 6. Port de Saint-Tropez (Rivera, Frankrijk) – 2.211 euro per dag
 7. Marina Port Vauban (Antibes, Frankrijk) – 2.045 euro per dag
 8. Limassol (Cyprus) – 1.533 euro per dag
 9. ACI Marina Split (Kroatië) – 1.423 euro per dag
 10. Port Hercule (Montecarlo, Monaco) – 1.128 euro per dag

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
 1. Het gaat hier over een gestelde lengte van 55 meter. Voor de niet ingewijden; dan praat je over schepen met een waarde van al snel 50-100 miljoen euro nieuwprijs.
  Dat kan een miljonair zich dus niet eens veroorloven, we hebben het hier over eigenaren die miljardair zijn. Mensen dus die zwemmen in het geld. Die mogen ze van mij best leeg trekken, heb ik geen probleem mee. Zolang ze blijven komen en betalen is voor hen kennelijk de pijngrens nog niet bereikt en komt hun geld gewoon in de Spaanse economie terecht. Daar moeten we allemaal blij mee zijn.
  En voor sommigen wereldverbeteraars hier: deze mensen zijn 1) niet schuldig aan genoemde honger en armoede en 2) hebben dit geld gewoon verdient door hard werken en en slimme zaak iets gelijkwaardigs. Ik doe het ze dus niet na, ben niet jaloers en verwijt ze dus ook niets. Zolang ze maar netjes betalen en dat doen ze kennelijk graag.

 2. Al kun je je dit bedrag permitteren, dit is gewoon decadentie in de overtreffende trap. Hemelsbreed 300 km naar het zuiden creperen mensen van de honger en ziektes. Deze eigenaren, én de eigenaar van die haven moeten hun ogen uit hun kop schamen.

 3. Wie zich zo een boot kan permitteren kan het liggeld zeker betalen en kan het waarschijnlijk bovendien nog van de belastingen aftrekken.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken