Twee gewonden bij schietincident in Vilafortuny wijk Cambrils

Twee gewonden bij schietincident in Vilafortuny wijk Cambrils
Beeld: Twitter

Twee gewonden bij schietincident in Vilafortuny wijk Cambrils

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – Bij een schietincident in Cambrils zijn twee personen gewond geraakt en werd de vermoedelijke schutter na een korte klopjacht aangehouden. Het voorval deed zich voor in de nacht van donderdag op vrijdag in de wijk Vilafortuny van de populaire Costa Dorada badplaats Cambrils in de provincie Tarragona in Catalonië.

Verschillende kranten en inwoners van de wijk melden op internet dat rond 2 uur in de nacht van donderdag op vrijdag er een schietincident plaats had gevonden voor de populaire bar Xenxo op het plein in de wijk Vilafortuny. Toen de politie ter plaatse kwam troffen de agenten twee bloedende mannen aan, een gezeten in een stoel op het terras voor de bar en de andere man al liggend op de grond.

De zittende man was in zijn been getroffen maar kon na een korte behandeling ter plaatse naar het ziekenhuis in Reus worden overgebracht. De andere man was er ernstiger aan toe en hij was blijkbaar het doelwit van de schutter die niet ter plaatse kon worden aangehouden.

Niet lang na het schietincident hoorden buurtbewoners een harde knal en bleek dat de schutter met zijn auto diverse geparkeerde voertuigen in de Calle Josep Clarastraat had geraakt en daarna met zijn Peugeot tegen een lantaarnpaal was gereden.

Toen de politie bij deze auto aankwam werd de automobilist niet aangetroffen. Getuigen melden dat een rennende ogenschijnlijk dronken man iets in de struiken had gegooid. Dat bleek later een pistool te zijn dat hoogstwaarschijnlijk gebruikt is bij het schietincident. Na een korte klopjacht kon de schutter later alsnog worden aangehouden.

Wat de aanleiding of reden was van het schietincident is nog niet duidelijk. Ook heeft de politie geen persoonsgegevens bekend gemaakt, behalve de leeftijd van een van de gewonde mannen die naar later bleek bij toeval geraakt was door een of meerdere kogels en de leeftijd van de schutter die uit Cambrils komt.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.