Zoektocht naar 29-jarige man in het stuwmeer van Siurana in Tarragona

Zoektocht naar 29-jarige man in het stuwmeer van Siurana in Tarragona
Beeld: Pixabay

Zoektocht naar 29-jarige man in het stuwmeer van Siurana in Tarragona

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – De politie en brandweer zijn al voor een tweede dag bezig met een zoektocht naar een verdwenen 29-jarige man in het stuwmeer van Siurana, in het binnenland van de provincie Tarragona. Zoals de regionale krant meldt dook de jongeman in het water om een bal te halen maar heeft niemand gezien dat hij het stuwmeer heeft verlaten. Sindsdien wordt hij vermist.

Het ‘pantano de Siurana’ hoort bij de gemeente Cornudella de Montsant maar zoals de naam al aangeeft ligt het aan de voet van het hoger gelegen emblematische dorpje Siurana wat bij veel Costa Dorada gangers wel bekend zal zijn. Het stuwmeer wordt in de zomer veel gebruikt voor recreatie en dus ook om te zwemmen.

Maar een 29-jarige man die vrijdag in het stuwmeer zwom is sindsdien niet meer teruggezien. Volgens een getuige ging de jongeman rond 18.13 uur vrijdagmiddag 9 juli het stuwmeer in om een bal te halen maar hij is daarna niet meer gezien. Meteen werd 112 gebeld en werd begonnen met een zoekactie op het water en met behulp van een helikopter.

Deze zoektocht werd vrijdagavond toen het donker werd beëindigd en op zaterdag en zondag voortgezet maar na twee dagen zoeken is de 29-jarige man nog niet gevonden. Het stuwmeer kan op bepaalde plaatsen tot wel 24 meter diep zijn en speciale duikers zijn tot op 21 meter diepte in het stuwmeer geweest maar hebben niets gevonden.

Ga naar de inhoud