Vliegveld Barcelona krijgt eigen Catalaanse politiekantoor

Vliegveld Barcelona krijgt eigen Catalaanse politiekantoor
Beeld: @mossos / twitter

Vliegveld Barcelona krijgt eigen Catalaanse politiekantoor

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De politie van Catalonië, de Mossos d´Esquadra, voert al sinds 2006 integrale functies uit op het vliegveld Josep Tarradellas Barcelona–El Prat. Dit gebeurt in samenwerking met andere veiligheidsdiensten van de Spaanse staat en elke dienst heeft eigen functies. Desalniettemin had de Catalaanse politie nog geen eigen politiebureau op het vliegveld. Dit zou wel erg strategisch en bovendien belangrijk zijn volgens de Mossos. 

Daarom is afgelopen vrijdag een overeenkomst gesloten tussen het generale management van de politie en de AENA, het bedrijf dat de Spaanse vliegvelden beheert. In deze overeenkomst wordt gratis een ruimte aangeboden aan de politie zodat deze zich daar kan installeren. De ruimte bevindt zich aan de buitenkant van Terminal 2 en heeft ruimte voor meer dan 250 agenten. 

Wanneer de ruimte is verbouwd, zal deze gebruikt kunnen worden door de área regional de seguridad aeroportuario, oftewel de Regionale luchthavenbeveiligingsgroep. Deze groep is verantwoordelijk voor de veiligheid op het vliegveld. Het is een tak van de politie van Barcelona die zich op dit moment nog in Esplugues de Llobregat bevindt. Daarnaast zal er ook ruimte zijn voor de verkeersagenten die verantwoordelijk zijn voor een veilige en vloeiende verkeersstroom rond het vliegveld. 

De nieuwe ruimte is meer dan 4.000 vierkante meter en heeft ruimte voor nog meer onderdelen van de politie dan alleen de twee die al genoemd zijn. De overige groepen zullen zich voornamelijk bekommeren om de infrastructuur van het vliegveld. Op deze manier kan meer bescherming en veiligheid worden bereikt, zowel voor personen als goederen. Dit geldt voor alledaagse situaties, maar ook voor noodgevallen.

Ga naar de inhoud