skip to Main Content
Nederlandse familie uit Altea in boot gered bij Moraira
Voorbeeldfoto

Nederlandse familie uit Altea in boot gered bij Moraira

ALICANTE – Het komt steeds vaker voor dat de Spaanse kustwacht moet aantreden om onervaren schippers op zee te redden. Dit jaar worden er aan de Costa Blanca veel boten gehuurd waarvoor men geen vaarbewijs nodig heeft. Helaas gaat daarbij nog wel eens wat fout. Dit keer was het de beurt aan een Nederlandse familie die in Altea woont.

Een leuk dagje op zee voor de kust van Moraira is voor een zes koppige Nederlandse familie uitgegroeid in een nachtmerrie met angstige momenten. De familie had een boot gehuurd waarmee men zonder vaarbewijs mag varen.

Eenmaal op zee kreeg de gehuurde boot en mechanische storing waarna er een noodsignaal werd verstuurd. De kustwacht kwam meteen in actie en stuurde de LR Puig de la Llorença uit Valencia op pad om de gestrande op zee dobberende Nederlanders tussen Portet de Moraira en Cap d’Or te redden.

De opvarenden waren niet gewond en ze maakten het goed. Volgens de regionale krant zat de schrik er wel even goed in want de Nederlandse familie was vanwege het mechanisch mankement geheel overgeleverd aan de zee.

De Nederlandse familie die woont in Altea huurde in de jachthaven van Porto Senso een 5 meter lange boot waar geen vaarbewijs voor nodig is.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 8 reacties
 1. Het vaarbewijs heeft in dit geval er niets mee te maken.
  Als de motor de geest geeft en je kan hem zelf niet maken
  heb je een probleem.Ook als je nu vaarbewijs 1 / 2 hebt, stuurman kleine of grote handelsvaart doet daar niets vanaf. Vermoedelijk was er wel een marifoon of een mob.
  telefoon waarmee hulp gevraagd kon worden.Dus in mijn ogen viel het allemaal we mee. Fijne dag nog.
  Cornelis.

 2. Het ontbreken van een vaarbewijs is overigens niet de schuld van het technische mankement. Dat kan ook een professionele schipper met al zijn papieren overkomen. Wel is het vreemd dat men zonder een vaarbewijs dit soort boten mag besturen, het bekend zijn met de scheepvaart regels, nood procedures etc. is toch wel zeer belangrijk.
  ‘Goed zeemanschap’ kan overigens ook aanwezig zijn bij iemand die geen enkel papiertje heeft. In stressvolle situaties leert men de ware leider kennen. Het is wel handig natuurlijk als ie dan ook nog wat kennis achter de hand heeft….

 3. Mechanische storing ? Kwaliteit onderhoud zal waarschijnlijk ook niet zo goed zijn. Gevaarlijke plaats om daar juist een mechanische storing te krijgen, dat wil je daar niet beleven. Hier ben je aan de “Punta de Moraira O Cape d’Or” met zijn tientalen meters hoge steile rotswand. Het is gelukkig goed afgelopen.

  1. De familie heeft de reacties gelezen en vind al deze ophef wat overbodig het viel allemaal reuze mee de koppeling werkte niet naar behoren we konden niet meer vooruit alleen achteruit waardoor het besturen van de boot wat onhandig was we waren in geen enkel moment in gevaar ook omdat we een telefoon in hand bereik hadden waardoor we het desbetreffende verhuurbedrijf konden bellen en ook de kustwacht was daardoor snel ter plaatse en die heeft ons netjes naar Moraira gesleept niets dan goede service van de kustwacht maar zeker van het verhuurbedrijf we hebben bij de haven wat gedronken en een taxi gebeld en zijn naar het verhuurbedrijf gegaan waar we ook een hele goede afhandeling van de financiële hebben gehad taxi werdt betaald en we hebben de helft hoeven te betalen voor de boot dus al met al viel het daar mee ook mee groetjes van de familie

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by