Nederlandse familie uit Altea in boot gered bij Moraira

Nederlandse familie uit Altea in boot gered bij Moraira
Beeld: Voorbeeldfoto
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

ALICANTE – Het komt steeds vaker voor dat de Spaanse kustwacht moet aantreden om onervaren schippers op zee te redden. Dit jaar worden er aan de Costa Blanca veel boten gehuurd waarvoor men geen vaarbewijs nodig heeft. Helaas gaat daarbij nog wel eens wat fout. Dit keer was het de beurt aan een Nederlandse familie die in Altea woont.

Een leuk dagje op zee voor de kust van Moraira is voor een zes koppige Nederlandse familie uitgegroeid in een nachtmerrie met angstige momenten. De familie had een boot gehuurd waarmee men zonder vaarbewijs mag varen.

Eenmaal op zee kreeg de gehuurde boot en mechanische storing waarna er een noodsignaal werd verstuurd. De kustwacht kwam meteen in actie en stuurde de LR Puig de la Llorença uit Valencia op pad om de gestrande op zee dobberende Nederlanders tussen Portet de Moraira en Cap d’Or te redden.

De opvarenden waren niet gewond en ze maakten het goed. Volgens de regionale krant zat de schrik er wel even goed in want de Nederlandse familie was vanwege het mechanisch mankement geheel overgeleverd aan de zee.

De Nederlandse familie die woont in Altea huurde in de jachthaven van Porto Senso een 5 meter lange boot waar geen vaarbewijs voor nodig is.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.