Nederlandse familie uit Altea in boot gered bij Moraira

Oeps ... foto ontbreekt!

Nederlandse familie uit Altea in boot gered bij Moraira

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Het komt steeds vaker voor dat de Spaanse kustwacht moet aantreden om onervaren schippers op zee te redden. Dit jaar worden er aan de Costa Blanca veel boten gehuurd waarvoor men geen vaarbewijs nodig heeft. Helaas gaat daarbij nog wel eens wat fout. Dit keer was het de beurt aan een Nederlandse familie die in Altea woont.

Een leuk dagje op zee voor de kust van Moraira is voor een zes koppige Nederlandse familie uitgegroeid in een nachtmerrie met angstige momenten. De familie had een boot gehuurd waarmee men zonder vaarbewijs mag varen.

Eenmaal op zee kreeg de gehuurde boot en mechanische storing waarna er een noodsignaal werd verstuurd. De kustwacht kwam meteen in actie en stuurde de LR Puig de la Llorença uit Valencia op pad om de gestrande op zee dobberende Nederlanders tussen Portet de Moraira en Cap d’Or te redden.

De opvarenden waren niet gewond en ze maakten het goed. Volgens de regionale krant zat de schrik er wel even goed in want de Nederlandse familie was vanwege het mechanisch mankement geheel overgeleverd aan de zee.

De Nederlandse familie die woont in Altea huurde in de jachthaven van Porto Senso een 5 meter lange boot waar geen vaarbewijs voor nodig is.

Ga naar de inhoud