Minder dan 20% van de toeristen in Valencia regio is buitenlands

Minder dan 20% van de toeristen in Valencia regio is buitenlands
Beeld: Twitter

Minder dan 20% van de toeristen in Valencia regio is buitenlands

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – De hoteleigenaren van de autonome regio Valencia zeggen dat de cijfers niet als een verrassing komen in dit door het corona-crisis geteisterde zomerseizoen. Weliswaar is de hotelbezetting in de regio Valencia ten opzichte van de maand juli licht gestegen naar 50% maar echt hoopgevende percentages zijn dat niet. Verder blijkt ook dat er praktisch geen buitenlandse vakantiegangers te vinden zijn in de normaal gesproken zeer populaire regio bij de internationale toeristen.

Vanwege de vele restricties en waarschuwingen die andere landen zoals Groot Brittannië, België, Duitsland en Denamarken opleggen of afgeven voor de reizigers uit die landen naar Spanje of na terugkeer in eigen land na een verblijf in Spanje maar ook omdat veel buitenlandse vakantiegangers dit jaar liever kiezen voor een vakantie in eigen land, is het aantal buitenlandse vakantiegangers deze zomer erg laag in de Valencia regio.

De aanwezigheid van buitenlandse toeristen is afhankelijk van het toeristische gebied binnen de Valencia regio tussen de 10% en 20%. De overige toeristen die wel naar deze toeristische regio zijn gekomen zijn nationale of Spaanse vakantiegangers die er ook voor kiezen om op vakantie te gaan in eigen land.

De hotelbezetting aan de Costa Blanca is ook niet echt hoopgevend met gemiddeld 61% in de eerste week van augustus. In Benidorm is dat echter 46%, in de stad Valencia is dat 44% en in de provincie Castellón is dat 45% volgens de cijfers van de vereniging van hoteleigenaren Hosbec.

Ga naar de inhoud