Minder dan 20% van de toeristen in Valencia regio is buitenlands

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Minder dan 20% van de toeristen in Valencia regio is buitenlands
Beeld: Twitter

VALENCIA – De hoteleigenaren van de autonome regio Valencia zeggen dat de cijfers niet als een verrassing komen in dit door het corona-crisis geteisterde zomerseizoen. Weliswaar is de hotelbezetting in de regio Valencia ten opzichte van de maand juli licht gestegen naar 50% maar echt hoopgevende percentages zijn dat niet. Verder blijkt ook dat er praktisch geen buitenlandse vakantiegangers te vinden zijn in de normaal gesproken zeer populaire regio bij de internationale toeristen.

Vanwege de vele restricties en waarschuwingen die andere landen zoals Groot Brittannië, België, Duitsland en Denamarken opleggen of afgeven voor de reizigers uit die landen naar Spanje of na terugkeer in eigen land na een verblijf in Spanje maar ook omdat veel buitenlandse vakantiegangers dit jaar liever kiezen voor een vakantie in eigen land, is het aantal buitenlandse vakantiegangers deze zomer erg laag in de Valencia regio.

De aanwezigheid van buitenlandse toeristen is afhankelijk van het toeristische gebied binnen de Valencia regio tussen de 10% en 20%. De overige toeristen die wel naar deze toeristische regio zijn gekomen zijn nationale of Spaanse vakantiegangers die er ook voor kiezen om op vakantie te gaan in eigen land.

De hotelbezetting aan de Costa Blanca is ook niet echt hoopgevend met gemiddeld 61% in de eerste week van augustus. In Benidorm is dat echter 46%, in de stad Valencia is dat 44% en in de provincie Castellón is dat 45% volgens de cijfers van de vereniging van hoteleigenaren Hosbec.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.