TikTok meest gedownloade app tot nu toe dit jaar in Spanje

TikTok meest gedownloade app tot nu toe dit jaar in Spanje
Beeld: Freepik

TikTok meest gedownloade app tot nu toe dit jaar in Spanje

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens de gegevens van Statista is de onder vooral jongeren zeer populaire smartphone app TikTok dit jaar in Spanje tot nu toe het meeste gedownload. Terwijl de Amerikaanse president Trump een offensief is gestart tegen deze Chinese app en Microsoft de app wil kopen werd TikTok in Spanje 5,7 miljoen keer gedownload tussen 1 januari en 24 juli 2020. Dat is ruim 1 miljoen keer meer dan WhatsApp dat uiteraard al veel langer op de smartphones te vinden is.

TikTok is een social media-app waarmee korte muziekvideo’s gemaakt en gedeeld kunnen worden. De video’s hebben een lengte van 3 tot 15 seconden; ook kunnen er video’s in loops van maximaal 60 seconden worden gemaakt. Met de app kunnen korte filmpjes gemaakt worden om deze vervolgens van stickers en effecten te voorzien. Populaire filmpjes zijn onder meer mensen die dansen, zingen of playbacken. Gebruikers kunnen filmpjes liken en reacties schrijven.

Dat TikTok langzaam de wereld aan het veroveren is mag duidelijk zijn en ook in Spanje moet men er aan geloven nu deze Chinese app in bijna zeven maanden tijd 5,7 miljoen keer werd gedownload en geïnstalleerd op Spaanse Android en Apple smartphones.

De corona-crisis en de noodtoestand in Spanje gedurende bijna 100 dagen hebben zeker meegeholpen aan het succes van TikTok omdat mensen waarschijnlijk uit verveling korte filmpjes maakten. Maar ook het communiceren was ten tijde van de noodtoestand in Spanje belangrijk want Zoom Cloud Meetings was de op één na meest gedownloade app met 4,8 miljoen downloads, en dat terwijl niemand Zoom kende voor de corona-crisis. 

Na TikTok en Zoom is het de beurt aan de inmiddels erg bekende WhatsApp Messenger met 4,7 miljoen downloads gevolgd door Google Meet met 3,5 miljoen downloads en daarna de QR & Barcode Scanner met 3,4 miljoen downloads, Instagram met 3,2 miljoen downloads en Parchisi STAR Online met 3,1 miljoen downloads.

De top 10 bestaat verder uit Microsoft Excel en 2,5 miljoen downloads, Google Keep met 2,5 miljoen downloads en TeamViewer Quicksupport met 2,5 miljoen downloads.

statista
Beeld: Statista.com
Ga naar de inhoud