Eindelijk een zomerhit in Spanje na lancering videoclip ‘Despechá’ van Rosalía

Eindelijk een zomerhit in Spanje na lancering videoclip 'Despechá' van Rosalía
Beeld: @rosalia / twitter

Eindelijk een zomerhit in Spanje na lancering videoclip ‘Despechá’ van Rosalía

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Halverwege de zomer heeft Spanje eindelijk een echte zomerhit. Eigenlijk hoorde je het lied ‘Despechá’ al overal maar het ontbrak de zeer succesvolle Spaanse zangeres Rosalía aan een videoclip. Deze werd op woensdag 10 augustus gelanceerd en heeft in slechts 18 uur al meer dan 4,2 miljoen bezichtigingen op YouTube.

De videoclip van het ietwat vreemde lied ‘Despechá’ is ook opvallend. Deze is op 30 juli bij het strand op Mallorca opgenomen. Samen met figuranten beleefd de Spaanse zangeres een typisch Spaanse dagje op het strand. Dat betekent oma’s mee, onder de parasol, spelen met kinderen, bootje varen, kaarten of het Spaanse mens-erger-je-niet spelen en natuurlijk eten met de ’tuppers’ met Spaanse ham, schelpen, chips en tortilla de patata. De zangeres ligt ook af te koelen op meerdere zakken met ijsblokjes, iets wat voor veel reacties en memes zorgde op social media omdat juist Spanje nu een gebrek heeft aan ijsblokjes.

De videoclip werd op een strand in Playa de Palma bij het Portitxol strand op Mallorca opgenomen omdat Rosalía daar was voor een concert tijdens haar tevens succesvolle ‘Motomami Tour’ waarmee ze al weken door Spanje reist. Het lied ‘Despechá’ werd tijdens deze concerten opgevoerd maar werd in eerste instantie niet uitgebracht al lied. Omdat het zo populair bleek werd besloten het lied uit te brengen, een home-made video op te nemen te een zomerhit te scoren.

Over het algemeen is men tevreden over de videoclip die simpel en goedkoop genoeg is om het typische Spaanse strandleven te laten zien en tegelijkertijd meer reggaeton muziek laat zien dan de dure videoclips van artiesten op grote luxe jachten of dure auto’s etc. Simpel werkt ook en dat bewijst Rosalía met de echte zomerhit van 2022 met het lied ‘Despechá’ wat ook ook ‘De lao a lao’ als titel kon krijgen.

Ga naar de inhoud