Ryanair stopt met het aanbieden van spotgoedkope vliegtickets

Ryanair
Beeld: Ryanair

Ryanair stopt met het aanbieden van spotgoedkope vliegtickets

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Ryanair-topman Michael O’Leary heeft toegegeven dat de goedkope vliegtickets waar de Ierse budget luchtvaartmaatschappij bekend mee is geworden niet meer van deze tijd zijn. Dat wil zeggen dat de vluchten tegen bodemprijzen zoals 1,99 of 9,99 euro voorlopig niet (of nooit) meer te vinden zullen zijn bij Ryanair. De reden daarvoor zijn de torenhoge brandstofprijzen en de inflatie waardoor alles duurder is geworden.

Vliegen vanaf 1,99 of 9,99 euro was ‘vroeger’ heel normaal bij Ryanair wanneer ze een actie hadden. Weliswaar waren er weinig van dit soort goedkope vliegtickets verkrijgbaar en was je bijna altijd duurder uit, vliegen was nog altijd goedkoper bij Ryanair vergeleken met andere luchtvaartmaatschappijen.

Ryanair heeft vaak nog steeds goedkope tickets maar daar komen de extra kosten bovenop zoals stoelreservering, prioriteit instappen en handbagage, koffers etc. Daardoor zijn de prijzen allang niet meer zoals ‘vroeger’ en iedereen heeft, ondanks de klachten, daarmee leren leven.

Maar volgens Ryanair-topman O’Leary zullen de goedkope tickets nooit meer terugkeren, of in ieder geval voor een hele lange tijd niet meer. De gemiddelde vliegtickets zullen de komende vijf jaar (tot 2027) stijgen van 40 naar 50 euro. De prijsverhoging is noodzakelijk vanwege onder andere de hoge brandstofprijzen.

Het is niet de eerste keer dat Michael O’Leary aangeeft dat de tickets bij Ryanair omhoog zullen gaan, dat deed hij een maand geleden ook al. De Ryanair-topman is echter overtuigd dat ook de reguliere luchtvaartmaatschappijen hun ticketprijzen moeten verhogen waardoor prijsvechters zoals Ryanair en EasyJet nog steeds goedkoper zullen zijn. Daarom verwacht O’Leary niet dat mensen minder gaan vliegen, ze zullen alleen maar meer gebruik gaan maken van budget luchtvaartmaatschappijen.

Ga naar de inhoud