skip to Main Content
Busmaatschappij ALSA kopieert Ryanair met low cost tarieven voor buslijndiensten in Spanje
Alsa

Busmaatschappij ALSA kopieert Ryanair met low cost tarieven voor buslijndiensten in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Busmaatschappij ALSA kopieert Ryanair met low cost tarieven voor buslijndiensten in Spanje

Alsa

MADRID – Spanje heeft een systeem van buslijndiensten die uitgevoerd worden door de vervoersmaatschappij ALSA. Alsa heeft in Spanje een groot busnetwerk van langeafstandsbussen die afgelegd worden door de ruim 3.000 eigen bussen die niet alleen rijden in Spanje zelf en alle steden en dorpen met elkaar verbinden maar ook internationaal met reizen naar diverse Europese bestemmingen waaronder België maar ook Marokko.

Binnen Spanje reizen kan met de eigen auto, met de trein en AVE hogesnelheidstrein, met het vliegtuig en als goedkoper alternatief ook met de ALSA lijndienstbussen. De afkorting ALSA staat voor Automóviles Luarca S.A. welke werd opgericht in het jaar 1923 in Luarca, Asturië.

De busservice in veel autonome deelstaten en ook landelijk gezien in Spanje wordt geregeld door ALSA die een vorm van samenwerking heeft met de autoriteiten wat betreft alleenrecht op veel routes. Dat alleenrecht kan verdwijnen in de toekomst als de EU-plannen doorgaan waardoor concurrenten zoals het Duitse Flixbus, welke sinds 2016 in Spanje operationeel is, de kans kunnen grijpen om concurrerende buslijndienst routes aan te bieden, mits deze langer zijn dan 100 km.

Voorlopig heeft AlSA echter nog een monopolie positie wat betreft langeafstandsbussen in Spanje. Volgens een berekening van Confebus heeft AlSA minstens 7,5 miljoen passagiers vervoerd in Spanje, een behoorlijk aantal.

ALSA is voor veel lange afstand reizigers een goedkoop alternatief waarbij de busmaatschappij de potentiële reizigers over de streep wil halen door goedkope low cost tickets aan te bieden. Zo bood ALSA in augustus tickets aan met 35% korting om de vliegtuig- en treinreizigers over te halen om met de lijndienstbus op vakantie te gaan.

Zo zijn er volgens deze website tickets te vinden tussen Granada en Sevilla vanaf 5,45 euro of tussen Barcelona en Valencia vanaf 8,80 euro of tussen Salamanca en Oviedo vanaf 10,60 euro. Ondanks de goedkopere prijzen moet ALSA tegen het imago van een busmaatschappij opboksen. De ALSA prijzen zijn echter vele malen goedkoper dan die van de AVE hogesnelheidslijn en/of het vliegtuig wat de lange afstand lijndienstbus een goed alternatief maakt.

Wie heeft er al eens met ALSA gereisd binnen Spanje?

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 10 reacties
 1. Op 18 mei 2018 vloog ik met Ryanair van Eindhoven (Nederland) naar Sevilla voor €113 in 2,30u. Op 22mei 2018 met Alsa bus van Sevilla naar Antwerpen (Belgie) in 36u voor €138.
  Niet inbegrepen het gebruik van de wc in de bus telkens €1. Geen wc papier, vuil, en vies. Geef mij maar het vliegtuig, proper, net en vlug..,,,, SALSA,,,,?????

 2. Nico, Maarten,
  Ik denk dat de redactie zit te springen om jullie een baantje aan te bieden.
  Zou maar eens solliciteren.
  Blijkbaar vervelen jullie je.

 3. Ik heb vrij veel gebruik gemaakt van de ALSA-lijn tussen Almeria en Malaga. Mijn oordeel? SUPER. Een heerlijke ontspannen manier van reizen over langere afstand. Ik rij zelf heel veel en graag, maar geniet elke keer weer van de redelijk (voor mij persoonlijk heerlijk) comfortabele bussen van ALSA. Ik kan het iedereen aanbevelen die een keer wil genieten van “openbaar vervoer” over langere afstand. Look at the bright side of life, always!!!!

   1. wat doen jullie toch altijd moeilijk over taal fouten die mens doet alle moeite om alles voor ons kenbaar te maken hou daar eens rekening mee inplaats van zo onbeschoft te reageren

   2. Over moerstaal gesproken. Na je eerste zin hoort maar één punt. De volgende zin hoort te beginnen met “Het” en niet met “Hele”. Tenslotte moet het “Leert” zijn want het is gebiedende wijs. Je hoeft “Spanje Vandaag”niet te lezen hoor.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken