Duitse investeerders bieden luxe slaapplaatsen aan in Spaanse vuurtorens

Oeps ... foto ontbreekt!

Duitse investeerders bieden luxe slaapplaatsen aan in Spaanse vuurtorens

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het Duitse investeringsbedrijf Floatel GmbH heeft aangegeven meer dan twee miljoen euro te gaan investeren in de creatie van luxe slaapplaatsen in drie Spaanse vuurtorens. Het gaat niet zozeer om de vuurtorens zelf maar meer om de beheerderswoningen die naast of rondom de lichtbakens gelegen zijn. Floatel heeft in Duitsland ook al diverse vuurtorens in de aanbieding.

In Spanje gaat het om drie vuurtorens, te weten de “faro” gelegen in Trafalgar (Cádiz), de vuurtoren van Cudillero (Asturië) en de vuurtoren bij Punta Cumplida op het Canarische eiland La Palma. Dit zijn weliswaar voor Floatel de eerste vuurtorens met luxe huisvesting in Spanje maar andere bedrijven zijn de Duitse investeerders al voorgegaan.

In 2016 besloot de Spaanse regering diverse vuurtorens in Spanje open te stellen voor gebruik als hotel of horecagelegenheid. Het duurde niet lang of er kwamen veel aanbiedingen binnen bij het Ministerie van Ontwikkeling, zowel uit Spanje alsook internationaal. Het eerste hotel wat geopend werd is gelegen bij de vuurtoren van Ribadeo (Galicië) op het prachtig gelegen en met paarse bloemen beklede eilandje Illa Pancha.

Floatel heeft bijna een miljoen euro geïnvesteerd in de vuurtoren van Punta Cumplida op het Canarische eiland La Palma. Rond deze Kerst zullen de eerste gasten gebruik kunnen maken van de diensten en service van een accommodatie die omschreven kan worden tussen een boutique hotel en kleine luxe appartementen met in totaal drie kamers in de verhuur, twee voor twee personen en een voor een familie.

De overige projecten van Floatel zijn de vuurtoren van Trafalgar in Cádiz en de “faro” van Cudillero in Asturië. Hier zijn de werkzaamheden nog niet begonnen maar de plannen zijn klaar en de financiering is rond. Waarschijnlijk zal de vuurtoren in Cudillero tegen de zomer van 2019 de deuren openen voor de toeristen. In het geval van de vuurtoren in Trafalgar (Cádiz) moeten nog diverse bureaucratische obstakels overwonnen wonnen.

Ga naar de inhoud