Duitse investeerders bieden luxe slaapplaatsen aan in Spaanse vuurtorens

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Het Duitse investeringsbedrijf Floatel GmbH heeft aangegeven meer dan twee miljoen euro te gaan investeren in de creatie van luxe slaapplaatsen in drie Spaanse vuurtorens. Het gaat niet zozeer om de vuurtorens zelf maar meer om de beheerderswoningen die naast of rondom de lichtbakens gelegen zijn. Floatel heeft in Duitsland ook al diverse vuurtorens in de aanbieding.

In Spanje gaat het om drie vuurtorens, te weten de “faro” gelegen in Trafalgar (Cádiz), de vuurtoren van Cudillero (Asturië) en de vuurtoren bij Punta Cumplida op het Canarische eiland La Palma. Dit zijn weliswaar voor Floatel de eerste vuurtorens met luxe huisvesting in Spanje maar andere bedrijven zijn de Duitse investeerders al voorgegaan.

In 2016 besloot de Spaanse regering diverse vuurtorens in Spanje open te stellen voor gebruik als hotel of horecagelegenheid. Het duurde niet lang of er kwamen veel aanbiedingen binnen bij het Ministerie van Ontwikkeling, zowel uit Spanje alsook internationaal. Het eerste hotel wat geopend werd is gelegen bij de vuurtoren van Ribadeo (Galicië) op het prachtig gelegen en met paarse bloemen beklede eilandje Illa Pancha.

Floatel heeft bijna een miljoen euro geïnvesteerd in de vuurtoren van Punta Cumplida op het Canarische eiland La Palma. Rond deze Kerst zullen de eerste gasten gebruik kunnen maken van de diensten en service van een accommodatie die omschreven kan worden tussen een boutique hotel en kleine luxe appartementen met in totaal drie kamers in de verhuur, twee voor twee personen en een voor een familie.

De overige projecten van Floatel zijn de vuurtoren van Trafalgar in Cádiz en de “faro” van Cudillero in Asturië. Hier zijn de werkzaamheden nog niet begonnen maar de plannen zijn klaar en de financiering is rond. Waarschijnlijk zal de vuurtoren in Cudillero tegen de zomer van 2019 de deuren openen voor de toeristen. In het geval van de vuurtoren in Trafalgar (Cádiz) moeten nog diverse bureaucratische obstakels overwonnen wonnen.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Lijkt me toch een beetje krap, drie partijen rond een vuurtoren. En hoe schaart het personeel zich daar om heen? Is er een bar-restaurant?

Gewoon stapelen Fran Carlos.
Ouderwets stapelen dat is de oplossing!

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.