skip to Main Content
Duitse investeerders bieden luxe slaapplaatsen aan in Spaanse vuurtorens
La Palma / Floatel

Duitse investeerders bieden luxe slaapplaatsen aan in Spaanse vuurtorens

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Duitse investeerders bieden luxe slaapplaatsen aan in Spaanse vuurtorens

La Palma / Floatel

MADRID – Het Duitse investeringsbedrijf Floatel GmbH heeft aangegeven meer dan twee miljoen euro te gaan investeren in de creatie van luxe slaapplaatsen in drie Spaanse vuurtorens. Het gaat niet zozeer om de vuurtorens zelf maar meer om de beheerderswoningen die naast of rondom de lichtbakens gelegen zijn. Floatel heeft in Duitsland ook al diverse vuurtorens in de aanbieding.

In Spanje gaat het om drie vuurtorens, te weten de “faro” gelegen in Trafalgar (Cádiz), de vuurtoren van Cudillero (Asturië) en de vuurtoren bij Punta Cumplida op het Canarische eiland La Palma. Dit zijn weliswaar voor Floatel de eerste vuurtorens met luxe huisvesting in Spanje maar andere bedrijven zijn de Duitse investeerders al voorgegaan.

In 2016 besloot de Spaanse regering diverse vuurtorens in Spanje open te stellen voor gebruik als hotel of horecagelegenheid. Het duurde niet lang of er kwamen veel aanbiedingen binnen bij het Ministerie van Ontwikkeling, zowel uit Spanje alsook internationaal. Het eerste hotel wat geopend werd is gelegen bij de vuurtoren van Ribadeo (Galicië) op het prachtig gelegen en met paarse bloemen beklede eilandje Illa Pancha.

Floatel heeft bijna een miljoen euro geïnvesteerd in de vuurtoren van Punta Cumplida op het Canarische eiland La Palma. Rond deze Kerst zullen de eerste gasten gebruik kunnen maken van de diensten en service van een accommodatie die omschreven kan worden tussen een boutique hotel en kleine luxe appartementen met in totaal drie kamers in de verhuur, twee voor twee personen en een voor een familie.

De overige projecten van Floatel zijn de vuurtoren van Trafalgar in Cádiz en de “faro” van Cudillero in Asturië. Hier zijn de werkzaamheden nog niet begonnen maar de plannen zijn klaar en de financiering is rond. Waarschijnlijk zal de vuurtoren in Cudillero tegen de zomer van 2019 de deuren openen voor de toeristen. In het geval van de vuurtoren in Trafalgar (Cádiz) moeten nog diverse bureaucratische obstakels overwonnen wonnen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Lijkt me toch een beetje krap, drie partijen rond een vuurtoren. En hoe schaart het personeel zich daar om heen? Is er een bar-restaurant?

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken