Mercadona plots gestopt met eigen klanten-betaalkaart

Mercadona plots gestopt met eigen klanten-betaalkaart
Beeld: Mercadona

VALENCIA – De Spaanse supermarktketen Mercadona is sinds enkele dagen gestopt met de eigen klanten- en betaalkaart ook wel bekend als de ‘tarjeta de fidelización’. Met deze speciale kaart kon men online inkopen doen, in de winkel betalen en de betalingen verspreiden. Ondanks het gelimiteerde voordeel van de Mercadona-kaart zijn er miljoenen klanten die er toch een hebben en zijn er nog eens duizenden die er een willen hebben. 

Voor die laatste groep is er slecht nieuws want het is niet meer mogelijk om een klanten- en betaalpas van de Mercadona aan te vragen via de website en ook niet in de winkels. Voor de klanten die reeds een ‘tarjeta de fidelización’ hebben is nog niet bekend wat er gaat gebeuren.

Volgens diverse websites heeft de beslissing om met het uitgeven van nieuwe kaarten te stoppen alles te maken met de beëindiging van het contract wat met de BBVA bank wat betreft deze kaart. Er is echter niet veel bekend over wat er vanaf nu gaat gebeuren met de Mercadona-kaart.

De kaart is niet te vergelijken met andere klanten- en betaalkaarten van o.a. de Ikea, Carrefour, Día of vele andere winkels waar men veel voordelen, kortingen, punten en betaalmogelijkheden heeft. Dat was bij de Mercadona nooit het geval want de keten geeft geen kortingen in de winkels (want volgens eigen zeggen zijn ze al de voordeligste) en dus ook niet via speciale kaarten. 

De kaart van de Mercadona is verbonden met de eigen credit card en dient dus alleen om te betalen maar dan met de garantie dat men betalingen kan verspreiden. De Mercadona-kaart lijkt een beetje op die van het warenhuis El Corte Inglés met het verschil dat die laatste op meerdere plaatsen te gebruiken is om te betalen en die van Mercadona alleen bij de supermarktketen.

Via Twitter heeft Mercadona op verontwaardigde klanten gereageerd en geschreven dat de kaart niet meer te verkrijgen is en dat men een telefoonnummer moet bellen. Als men dat nummer belt wordt er gezegd dat Mercadona sinds enkele dagen geen nieuwe kaarten meer uitgeeft maar wordt er niets gezegd over de toekomst van de veel gebruikte kaart.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Heb 40 jaar geleden bij een bank gewerkt die het vreselijk vinden dat er cliënt kredietkaarten verschenen voor aankopen zoals bij Mercadona en el Corte Inglés. Lekker krediet van cliënten binnen organisatie houden dan binnen een andere financiële instelling. Kijk is naar de kleine lettertjes, bij mijn Spaanse bank kost rood staan op hun credit card op jaarbasis 24% terwijl diezelfde bank nauwelijks 0,05 spaarrente vergoed. Wie is malke Japie, de consument.

Lekker communicatief en klantvriendelijk, hijos de p., niet die van Pamuki.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.