Mercadona plots gestopt met eigen klanten-betaalkaart

Mercadona plots gestopt met eigen klanten-betaalkaart
Beeld: Mercadona
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

VALENCIA – De Spaanse supermarktketen Mercadona is sinds enkele dagen gestopt met de eigen klanten- en betaalkaart ook wel bekend als de ‘tarjeta de fidelización’. Met deze speciale kaart kon men online inkopen doen, in de winkel betalen en de betalingen verspreiden. Ondanks het gelimiteerde voordeel van de Mercadona-kaart zijn er miljoenen klanten die er toch een hebben en zijn er nog eens duizenden die er een willen hebben. 

Voor die laatste groep is er slecht nieuws want het is niet meer mogelijk om een klanten- en betaalpas van de Mercadona aan te vragen via de website en ook niet in de winkels. Voor de klanten die reeds een ‘tarjeta de fidelización’ hebben is nog niet bekend wat er gaat gebeuren.

Volgens diverse websites heeft de beslissing om met het uitgeven van nieuwe kaarten te stoppen alles te maken met de beëindiging van het contract wat met de BBVA bank wat betreft deze kaart. Er is echter niet veel bekend over wat er vanaf nu gaat gebeuren met de Mercadona-kaart.

De kaart is niet te vergelijken met andere klanten- en betaalkaarten van o.a. de Ikea, Carrefour, Día of vele andere winkels waar men veel voordelen, kortingen, punten en betaalmogelijkheden heeft. Dat was bij de Mercadona nooit het geval want de keten geeft geen kortingen in de winkels (want volgens eigen zeggen zijn ze al de voordeligste) en dus ook niet via speciale kaarten. 

De kaart van de Mercadona is verbonden met de eigen credit card en dient dus alleen om te betalen maar dan met de garantie dat men betalingen kan verspreiden. De Mercadona-kaart lijkt een beetje op die van het warenhuis El Corte Inglés met het verschil dat die laatste op meerdere plaatsen te gebruiken is om te betalen en die van Mercadona alleen bij de supermarktketen.

Via Twitter heeft Mercadona op verontwaardigde klanten gereageerd en geschreven dat de kaart niet meer te verkrijgen is en dat men een telefoonnummer moet bellen. Als men dat nummer belt wordt er gezegd dat Mercadona sinds enkele dagen geen nieuwe kaarten meer uitgeeft maar wordt er niets gezegd over de toekomst van de veel gebruikte kaart.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.