skip to Main Content
Mercadona plots gestopt met eigen klanten-betaalkaart
Mercadona

Mercadona plots gestopt met eigen klanten-betaalkaart

VALENCIA – De Spaanse supermarktketen Mercadona is sinds enkele dagen gestopt met de eigen klanten- en betaalkaart ook wel bekend als de ‘tarjeta de fidelización’. Met deze speciale kaart kon men online inkopen doen, in de winkel betalen en de betalingen verspreiden. Ondanks het gelimiteerde voordeel van de Mercadona-kaart zijn er miljoenen klanten die er toch een hebben en zijn er nog eens duizenden die er een willen hebben. 

Voor die laatste groep is er slecht nieuws want het is niet meer mogelijk om een klanten- en betaalpas van de Mercadona aan te vragen via de website en ook niet in de winkels. Voor de klanten die reeds een ‘tarjeta de fidelización’ hebben is nog niet bekend wat er gaat gebeuren.

Volgens diverse websites heeft de beslissing om met het uitgeven van nieuwe kaarten te stoppen alles te maken met de beëindiging van het contract wat met de BBVA bank wat betreft deze kaart. Er is echter niet veel bekend over wat er vanaf nu gaat gebeuren met de Mercadona-kaart.

De kaart is niet te vergelijken met andere klanten- en betaalkaarten van o.a. de Ikea, Carrefour, Día of vele andere winkels waar men veel voordelen, kortingen, punten en betaalmogelijkheden heeft. Dat was bij de Mercadona nooit het geval want de keten geeft geen kortingen in de winkels (want volgens eigen zeggen zijn ze al de voordeligste) en dus ook niet via speciale kaarten. 

De kaart van de Mercadona is verbonden met de eigen credit card en dient dus alleen om te betalen maar dan met de garantie dat men betalingen kan verspreiden. De Mercadona-kaart lijkt een beetje op die van het warenhuis El Corte Inglés met het verschil dat die laatste op meerdere plaatsen te gebruiken is om te betalen en die van Mercadona alleen bij de supermarktketen.

Via Twitter heeft Mercadona op verontwaardigde klanten gereageerd en geschreven dat de kaart niet meer te verkrijgen is en dat men een telefoonnummer moet bellen. Als men dat nummer belt wordt er gezegd dat Mercadona sinds enkele dagen geen nieuwe kaarten meer uitgeeft maar wordt er niets gezegd over de toekomst van de veel gebruikte kaart.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Heb 40 jaar geleden bij een bank gewerkt die het vreselijk vinden dat er cliënt kredietkaarten verschenen voor aankopen zoals bij Mercadona en el Corte Inglés. Lekker krediet van cliënten binnen organisatie houden dan binnen een andere financiële instelling. Kijk is naar de kleine lettertjes, bij mijn Spaanse bank kost rood staan op hun credit card op jaarbasis 24% terwijl diezelfde bank nauwelijks 0,05 spaarrente vergoed. Wie is malke Japie, de consument.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken