Spaanse voetbalcompetitie LaLiga 2020/2021 weer van start

La Liga
Beeld: La Liga

Spaanse voetbalcompetitie LaLiga 2020/2021 weer van start

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – In plaats van vrijdag 11 zal de LaLiga Santander op zaterdag 12 september van start gaan omdat een rechter bepaald heeft dat er dit voetbalseizoen in Spanje geen wedstrijden gespeeld mogen worden op de vrijdagen en maandagen. De LaLiga 2020/2021 begint daarom op zaterdag 12 september om 16 uur met de wedstrijd Granada-Athletic Bilbao.

De Spaanse voetbalcompetitie in zowel de Primera als de Segunda Competicion zal zonder publiek gespeeld worden. Dat zal in ieder geval in 2020 gelden waarna men vanaf 2021 aan de hand van de corona-situatie en de maatregelen bepalen of vanaf volgend jaar wel publiek in de voetbalstadions aanwezig mag zijn.

Het goed nieuws is dat de kijkers van de LaLiga in ieder geval nog dit voetbalseizoen kunnen genieten van het magische voetbal van Lionel Messi omdat de Argentijnse FC Barcelona speler heeft besloten zijn contract uit te zitten bij de Catalaanse club.

Er zullen 38 speelrondes zijn in de LaLiga Santander voetbalcompetitie in Spanje. Deze begint op zaterdag 12 september 2020 en eindigt op zondag 23 mei 2021. Titelhouder Real Madrid neemt het in het eerste competitieduel op tegen Getafe in een thuiswedstrijd terwijl FC Barcelona thuis Elche op bezoek krijgt en Atletico de Madrid thuis tegen Sevilla mag spelen.

De eerste klassieker ofwel El Clásico tussen de aartsrivalen FC Barcelona en Real Madrid wordt gespeeld op 25 oktober in het Camp Nou stadion (speelronde 7) terwijl de returnwedstrijd gespeeld wordt in het weekend van 11 april 2021 in het Santiago Bernabeu stadion in Madrid (speelronde 30).

Bekijk HIER alle competitiedata

Ga naar de inhoud