Spaanse voetbalcompetitie LaLiga 2020/2021 weer van start

La Liga
Beeld: La Liga

Spaanse voetbalcompetitie LaLiga 2020/2021 weer van start

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – In plaats van vrijdag 11 zal de LaLiga Santander op zaterdag 12 september van start gaan omdat een rechter bepaald heeft dat er dit voetbalseizoen in Spanje geen wedstrijden gespeeld mogen worden op de vrijdagen en maandagen. De LaLiga 2020/2021 begint daarom op zaterdag 12 september om 16 uur met de wedstrijd Granada-Athletic Bilbao.

De Spaanse voetbalcompetitie in zowel de Primera als de Segunda Competicion zal zonder publiek gespeeld worden. Dat zal in ieder geval in 2020 gelden waarna men vanaf 2021 aan de hand van de corona-situatie en de maatregelen bepalen of vanaf volgend jaar wel publiek in de voetbalstadions aanwezig mag zijn.

Het goed nieuws is dat de kijkers van de LaLiga in ieder geval nog dit voetbalseizoen kunnen genieten van het magische voetbal van Lionel Messi omdat de Argentijnse FC Barcelona speler heeft besloten zijn contract uit te zitten bij de Catalaanse club.

Er zullen 38 speelrondes zijn in de LaLiga Santander voetbalcompetitie in Spanje. Deze begint op zaterdag 12 september 2020 en eindigt op zondag 23 mei 2021. Titelhouder Real Madrid neemt het in het eerste competitieduel op tegen Getafe in een thuiswedstrijd terwijl FC Barcelona thuis Elche op bezoek krijgt en Atletico de Madrid thuis tegen Sevilla mag spelen.

De eerste klassieker ofwel El Clásico tussen de aartsrivalen FC Barcelona en Real Madrid wordt gespeeld op 25 oktober in het Camp Nou stadion (speelronde 7) terwijl de returnwedstrijd gespeeld wordt in het weekend van 11 april 2021 in het Santiago Bernabeu stadion in Madrid (speelronde 30).

Bekijk HIER alle competitiedata

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.