Trailer Woody Allen film opgenomen in San Sebastian gepubliceerd

Trailer Woody Allen film opgenomen in San Sebastian gepubliceerd
Beeld: Rifkin's Festival filmposter

Trailer Woody Allen film opgenomen in San Sebastian gepubliceerd

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SAN SEBASTIAN – De Amerikaanse acteur en regisseur Woody Allen is een fan van Spanje en dan met name Asturië maar ook het Baskenland is een favoriete bestemming van de regisseur. Daarom besloot hij in San Sebastian zijn nieuwste romantische komedie op te nemen die zich afspeelt tijdens het Internationale Filmfestival van San Sebastian.

De nieuwe film van Woody Allen speelt zich af in de Spaans/Baskische stad San Sebastian. De film met de titel ‘Rifkin’s Festival’ zal een geweldige promotie zijn voor de Baskische stad met volgens velen een van de beste stranden van Spanje en een uitstekende en wereldberoemde pintxos-cultuur.

Het verhaal is gebaseerd op een Amerikaans koppel dat naar Spanje reist om het internationaal filmfestival van San Sebastian te bezoeken. Ze raken in de ban van het land, de stad en het festival. De Amerikaanse vrouw wordt verliefd op een getalenteerde Franse regisseur, terwijl haar man gevoelens krijgt voor een Spaanse schone.

Voor de film werd een hoofdzakelijk Europese cast samengesteld, bestaande uit de Oostenrijker Christoph Waltz, de Fransman Louis Garrel en de Spanjaarden Elena Anaya en Sergi López. De voornaamste Amerikaanse acteurs zijn Gina Gershon en Wallace Shawn. Shawn maakte in 1979 zijn acteerdebuut in Manhattan van Woody Allen. 

De opnames die in het Baskenland plaatsvonden gingen op 10 juli 2019 van start en eindigden op 16 augustus 2019, een week vroeger dan gepland. Er werd gefilmd in onder meer San Sebastian, Zumaia en Pasaia. Op het Itzurun-strand in Zumaia speelde Christoph Waltz een bekende scène uit Het zevende zegel (Zweedse dramafilm uit 1957) na. 

De romantische komedie zal op 18 september 2020 het internationaal filmfestival van San Sebastian openen.

Ga naar de inhoud