Trailer Woody Allen film opgenomen in San Sebastian gepubliceerd

Trailer Woody Allen film opgenomen in San Sebastian gepubliceerd
Beeld: Rifkin's Festival filmposter

Trailer Woody Allen film opgenomen in San Sebastian gepubliceerd

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SAN SEBASTIAN – De Amerikaanse acteur en regisseur Woody Allen is een fan van Spanje en dan met name Asturië maar ook het Baskenland is een favoriete bestemming van de regisseur. Daarom besloot hij in San Sebastian zijn nieuwste romantische komedie op te nemen die zich afspeelt tijdens het Internationale Filmfestival van San Sebastian.

De nieuwe film van Woody Allen speelt zich af in de Spaans/Baskische stad San Sebastian. De film met de titel ‘Rifkin’s Festival’ zal een geweldige promotie zijn voor de Baskische stad met volgens velen een van de beste stranden van Spanje en een uitstekende en wereldberoemde pintxos-cultuur.

Het verhaal is gebaseerd op een Amerikaans koppel dat naar Spanje reist om het internationaal filmfestival van San Sebastian te bezoeken. Ze raken in de ban van het land, de stad en het festival. De Amerikaanse vrouw wordt verliefd op een getalenteerde Franse regisseur, terwijl haar man gevoelens krijgt voor een Spaanse schone.

Voor de film werd een hoofdzakelijk Europese cast samengesteld, bestaande uit de Oostenrijker Christoph Waltz, de Fransman Louis Garrel en de Spanjaarden Elena Anaya en Sergi López. De voornaamste Amerikaanse acteurs zijn Gina Gershon en Wallace Shawn. Shawn maakte in 1979 zijn acteerdebuut in Manhattan van Woody Allen. 

De opnames die in het Baskenland plaatsvonden gingen op 10 juli 2019 van start en eindigden op 16 augustus 2019, een week vroeger dan gepland. Er werd gefilmd in onder meer San Sebastian, Zumaia en Pasaia. Op het Itzurun-strand in Zumaia speelde Christoph Waltz een bekende scène uit Het zevende zegel (Zweedse dramafilm uit 1957) na. 

De romantische komedie zal op 18 september 2020 het internationaal filmfestival van San Sebastian openen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.