Meer Belgische dan Nederlandse toeristen in Benidorm in augustus

Meer Belgische dan Nederlandse toeristen in Benidorm in augustus
Beeld: 123rf (Benidorm in 2019)

Meer Belgische dan Nederlandse toeristen in Benidorm in augustus

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Volgens de maandelijkse gegevens over augustus van de ‘Asociación Empresarial Hotelera y Turística de la Comunidad Valenciana’ of HOSBEC is het aantal Britse toeristen in Benidorm flink gestegen en zijn de toeristen uit het Verenigd Koninkrijk weer de grootste groep buitenlandse vakantiegangers in Benidorm. Uit de cijfers blijkt ook dat er meer Belgische dan Nederlandse toeristen naar Benidorm kwamen in augustus 2021 maar dat in Valencia-stad de Nederlanders de grootste groep buitenlandse toeristen waren.

Het aantal internationale of buitenlandse toeristen is weliswaar weer aan het stijgen in Benidorm maar het nationale dus Spaanse binnenlandse toerisme is nog altijd veel groter. In de maand augustus werd een bezettingsgraad gehaald van 70,1 procent in de 97 hotels die open waren. 

75,3 procent van alle toeristen in Benidorm in augustus 2021 kwam uit Spanje zelf terwijl 11,2 procent afkomstig was uit het Verenigd Koninkrijk. Na de Britten staan de Portugezen met 4,7 procent op de lijst gevolgd door de Belgische toeristen met 2,2 procent en de Nederlandse vakantiegangers met 1,5 procent terwijl slechts 1,2 procent van alle buitenlandse toeristen uit Frankrijk kwam.

Costa Blanca

Voor de hele Costa Blanca (exclusief Benidorm) geldt dat er een bezettingsgraad was van 90,8 procent met slechts 94,1 procent of 48 van alle hotels open in augustus 2021. Ook hier was het overgrote merendeel van de toeristen afkomstig uit Spanje zelf met 84 procent nationale vakantiegangers.

Wat betreft de buitenlanders of internationale toeristen wordt in het augustus-rapport van HOSBEC gesproken over 2,9 procent Franse toeristen gevolgd door 2 procent Belgische toeristen, 2 procent Britse vakantiegangers, 1,9 procent Nederlandse toeristen en 0,7 procent Portugese vakantiegangers.

Valencia

Bij de cijfers over de toeristen in de maand augustus 2021 in de stad Valencia valt op dat het aandeel nationale toeristen met 64,5 procent lager is dan aan de Costa Blanca en Benidorm terwijl het percentage internationale toeristen met 35,5 procent veel hoger is.

Bij de internationale toeristen wordt gesproken over 8 procent Nederlandse vakantiegangers in Valencia-stad, 4 procent Franse toeristen, 2,9 procent Britse toeristen, 2,6 procent Belgische vakantiegangers en 1,5 procent Portugese toeristen.

Ga naar de inhoud