Emigratieverhaal Spanje: Een nieuw avontuur in Galicië (74)

Emigratieverhaal Spanje: Een nieuw avontuur in Galicië (74)
Beeld: NaarGalicië

Emigratieverhaal Spanje: Een nieuw avontuur in Galicië (74)

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

INTRO: Sol, Rob en hond Antares zijn begin 2021 naar Noordwest Spanje verhuist om in het dorp Freán om op een nog te verbouwen boerderijtje, een stal en 7 hectare weiland en bos een nieuw leven op te bouwen. Lees de avonturen van het drietal dat ervoor gekozen heeft om niet in het toeristische Spanje langs de Middellandse Zeekust maar in het Groene Spanje aan de Atlantische Oceaan te gaan wonen.

Deze week geen spectaculaire week als het om verbouwen gaat. Zeker hebben we weer dingen gedaan. Ik moest nog een en ander aan de waterleiding doen. Dat is gedaan en ik heb ook wat aan het kookeiland, bij gebrek aan een betere naam, gedaan. Dat had ik een tijdje terug wat ingekort omdat het anders in gedrang komt met het nieuwe aanrecht. Dat inkorten heb ik bewust teveel gedaan zodat ik het later netjes glad af kan werken. Deze week heb ik daarom een kleine bekisting aan het kookeiland gemaakt en er cement in gegoten zodat ik het verder af kan werken als de cement uitgehard is. Een dag later was dat wat bij betreft het geval en kon ik verder af gaan werken en het stuk marmer terug vast gaan lijmen. Komende week kan ik dan de voegen netjes maken. Dat was het eigenlijk wat het verbouwen betreft.

Deze week hebben we ook visite gehad uit Nederland. Wim en Anja zijn op zoek naar een optrekje in Galicië. En net als andere die hen al voorgingen kwamen zij via ons blog bij ons uit om wat meer te weten te komen over hoe het hier werkt en waar ze op moeten letten bij het kopen van een huis. Natuurlijk pretenderen wij niet alles te weten. Maar we weten wel wat natuurlijk en als we kunnen voorkomen dat andere zich aan dezelfde steen als ons gaan stoten, dan is dat mooi meegenomen. Wat telkens wel een beetje vreemd is is dat mensen ons wel kennen maar wij hen niet. Zeker als het dagelijkse lezers van het blog zijn weten ze precies (of bijna precies) wat er zich in Freán afspeeld. Met Anja en Wim hebben we gezellig zitten babbelen over werk, huizen en hun route door Galicië. Hopelijk vinden ze iets wat bij hen past.

Bij ons in de stal aan huis staat koeien voer in grote zakken. Dat is voer van de buren voor de koeien die bij ons staan. Er was eens een zak waar muizen lekker in bezig zijn geweest. Nu zitten we met een plaag. Volgens de buurvrouw vreten ze alles kapot. Ja buurvrouw en weet je waarom we zoveel muizen hebben? …… dan blijft het stil. Ik heb de kapotte zakken daarom maar in de stal gezet bij de koeien, als daar muizen zitten maakt het me niet veel uit. Maar volgens de buurman krijgen we dan daar een muizenplaag, nou liever daar in de stal dan in de stal die aan ons huis vast zit. Ik snap het niet, het zal wel boeren logica zijn of zo, maar blijkbaar hebben zij niet in de gaten dat wij last hebben van muizen door hun. Ik hem naar een hoop vergif gestrooid en we hebben andere maatregelen genomen. Maar voor die maatregelen effectief zijn zijn we zeker een maand of wat verder. We hebben van de buurvrouw twee katjes gekregen, zij heeft er toch genoeg. 

De katjes zijn nog klein en zagen er niet goed uit toen we ze kregen. Maar nu ze gewoon eten krijgen en we er mee naar de dierenarts zijn geweest gaat het goed met Terra en Julio. Terra is de mooiste, zij (denken we) groeit ook het snelst en mankeert niets. Julio daar in tegen is nog onder behandeling. We dachten dat hij blind was, maar van de dierenarts hebben we een crème die we 3 keer per dag in zijn oogjes moeten smeren. Die crème werkt goed, want nu volgt hij je vinger ook als je die voor hem op en neer beweegt. Ook blijkt hij schurft te hebben. Daar hebben we shampoo voor, om de dag moeten we hem wassen. Het is even wat werk maar je ziet dat het iedere dag beter gaat. Straks als ze groot en sterk zijn blijft er geen muis meer heel!

Zoals ik nu voor Spanjevandaag.com wekelijks een samenvatting geeft van wat ons is overkomen en wat we gedaan hebben, schrijf ik ook dagelijks een blog. Als je wil kun je daar ook eens een kijkje nemen. www.naargalicie.nl

Ga naar de inhoud