Grote natuur- en bosbrand legt alweer 3.000 hectare natuur in de as in Granada

Grote natuur- en bosbrand legt alweer 3.000 hectare natuur in de as in Granada
Beeld: @Plan_INFOCA / twitter

Grote natuur- en bosbrand legt alweer 3.000 hectare natuur in de as in Granada

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GRANADA – Granada was een van de provincies die tot nu toe deze zomer vrij was van grote natuur- en bosbranden maar helaas heeft ook deze provincie sinds 8 september te maken met een grote brand in de bossen van Los Guájares. Tot nu toe is in drie dagen tijd alweer meer dan 3.000 hectare natuur verwoest en is de brand nog steeds niet onder controle.

Meer dan 300 brandweerlieden uit heel Andalusië, 16 blusvliegtuigen en -helikopters en 6 grote brandweerwagens zijn bezig met het moeilijke bluswerk van de brand die woedt in Los Guájares aan de Costa Tropical in de provincie Granada. 

Deze brand ontstond rond 13.55 uur afgelopen donderdag 8 september in het gebied dat bekend staat als Paraje de Guajar Alto en is daarna door de hoge temperaturen, droogte van het terrein en de juist omstandigheden uitgeroeid tot een van de grootste natuur- en bosbranden van de provincie Granada tot nu toe. Inmiddels heeft de brandweer de locatie kunnen achterhalen waar de brand is ontstaan, langs de weg tussen Guájar Faragüit en Guájar Alto.

Ondertussen wordt er met man en macht gewerkt om de natuur- en bosbrand in Los Guájares, Pinos del Valle, Albuñuelas en het noorden van de Valle de Lecrín onder controle te krijgen, iets wat op dit moment nog niet is gelukt. De bewoners van de nabijgelegen dorpen houden de brand nauwlettend in de gaten en gelukkig is nu nog niemand geëvacueerd.

Ga naar de inhoud