Deze Spaanse stad heeft de meeste verkeerslichten van alle Europese steden

Deze Spaanse stad heeft de meeste verkeerslichten van alle Europese steden
Beeld: via canva.com

Deze Spaanse stad heeft de meeste verkeerslichten van alle Europese steden

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Het eerste verkeerslicht ter wereld werd in 1868 in Londen geïnstalleerd. Sindsdien zijn verkeerslichten in elke stad ter wereld te vinden. Het eerste verkeerslicht in Spanje werd op 17 maart 1926 in Madrid geïnstalleerd, op de kruising van de Gran Vía en de Calle Alcalá. De installatie kostte de gemeente 23.850 peseta’s (143,34 euro). Maar wist je dat er in Spanje een stad is met de meeste verkeerslichten van alle Europese steden?

De stad met de meeste verkeerslichten ter wereld is New York, met een verkeerslicht per 617 inwoners. Valencia staat op de eerste plaats in Europa. De stad heeft 1.100 verkeerslichten en 792.492 inwoners, dus er is een verkeerslicht per 720 inwoners. In tegenstelling tot Valencia, heeft de hoofdstad van Spanje en stad met de meeste inwoners Madrid één verkeerslicht per 2.700 inwoners, en Barcelona één per 2.000 inwoners. 

Valencia heeft naast de meeste verkeerslichten ook de kortste verkeerslicht tijden. Dit betekent dat voetgangers minder tijd hebben om over te steken en dat automobilisten minder tijd hoeven te wachten. Elke Spanjaard zit gemiddeld 30 uur per jaar vast in het verkeer, onder andere door verkeerslichten, maar uiteraard ook door files etc.

Ga naar de inhoud