Vier jongeren overreden door trein na het oversteken van spoor bij Barcelona

Vier jongeren overreden door trein na het oversteken van spoor bij Barcelona
Beeld: via canva.com

Vier jongeren overreden door trein na het oversteken van spoor bij Barcelona

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De inwoners van Montmeló zijn nog steeds in shock door de dood van vier jongeren. De jongeren, afkomstig uit Barcelona en Madrid, werden aangereden door een trein van Rodalies de la R3 terwijl ze de sporen overstaken. Er is een viaduct op 50 meter afstand, en de weg naar de ingang van het festival was goed aangegeven via een onderdoorgang. Het is dan ook niet duidelijk waarom de jongeren daar langsgingen.

De slachtoffers van het treinongeval zijn drie vrouwen en een man van tussen 19 en 22 jaar oud. Ze waren onderdeel van een groep vrienden uit Madrid en Barcelona die via een ongemarkeerde omweg probeerden toegang te krijgen tot het muziekfestival Duro Festival dat plaatsvond in de buurt van het Circuit de Catalunya.

Het treinongeval vond zondagavond rond 20 uur plaats op het spoortraject Parets-Granollers-Canovelles. De trein van lijn 3 van Cercanías (R3) reed een groep jongeren aan die via een onverhard pad van niet meer dan een halve meter breed naar het Circuit de Catalunya gingen. De jongeren waren waarschijnlijk in het Cercanías-station van Montmeló uitgestapt.

De andere drie jongeren die deel uitmaakten van de groep, werden in lichte toestand overgebracht naar het ziekenhuis van Mollet del Vallès (Barcelona), waar ze psychische hulp kregen, net als de machinist van de trein, aldus bronnen van Renfe. Geen van de 170 passagiers van de trein raakte gewond.

Ga naar de inhoud