IKEA gaat stadswinkel openen in Barcelona

123rf
Beeld: 123rf

IKEA gaat stadswinkel openen in Barcelona

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Na het succes in Madrid waar de Zweedse meubelgigant reeds twee winkels heeft geopend, wil de IKEA ook een zogenaamde stadswinkel in het centrum van Barcelona gaan openen. Dat heeft IKEA bekend gemaakt bij de presentatie van de omzetcijfers.

IKEA heeft een nieuwe strategie waarbij ze naast de grote winkels nabij de grote steden ook kleinere winkels wil openen in de centra van steden. Als proef heeft IKEA in Madrid anderhalf jaar geleden een stadswinkel geopend wat een succes bleek waarna een tweede winkel volgde.

IKEA wil nu meer van dit soort stadswinkels openen waarbij deze in 30 steden moeten komen. De eerste stad die een nieuwe winkel zal krijgen is Barcelona, al is nog niet bekend gemaakt wanneer deze zal openen. Rondom de Catalaanse hoofdstad liggen reeds drie winkels, te weten in l’Hospitalet de Llobregat, Badalona en Sabadell maar daar moet dus een nieuwe stadswinkel bijkomen.

IKEA realiseert zich dat wellicht de grote winkels buiten de steden niet meer zo populair zijn en de klanten iets anders willen. Om dichter bij de klant te komen heeft IKEA twee strategieën. Ten eerste de stadswinkels in de centra van steden en ten tweede het online verkopen via de webwinkel die steeds beter en bekend beginnen te worden.

Zo heeft IKEA aangegeven dat op dit moment 5,2% van de omzet via de online winkel gaat. Het afgelopen fiscale jaar, wat eindigde eind augustus, heeft IKEA in Spanje 1,49 miljard euro omgezet, een 2,1% meer dan het jaar daarvoor.

Ook de verkopen stegen met 5,8% het afgelopen fiscale jaar waarbij Catalonië, Madrid en Andalusië de regio’s zijn waar het meeste verkocht werd (ook omdat daar de meeste winkels liggen). Internationaal gezien haalde IKEA wereldwijd een omzet van 34,8 miljard euro, een stijging van 4,7%.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.