Search
menu
Search

IKEA gaat stadswinkel openen in Barcelona

Oeps ... foto ontbreekt!

IKEA gaat stadswinkel openen in Barcelona

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Na het succes in Madrid waar de Zweedse meubelgigant reeds twee winkels heeft geopend, wil de IKEA ook een zogenaamde stadswinkel in het centrum van Barcelona gaan openen. Dat heeft IKEA bekend gemaakt bij de presentatie van de omzetcijfers.

IKEA heeft een nieuwe strategie waarbij ze naast de grote winkels nabij de grote steden ook kleinere winkels wil openen in de centra van steden. Als proef heeft IKEA in Madrid anderhalf jaar geleden een stadswinkel geopend wat een succes bleek waarna een tweede winkel volgde.

IKEA wil nu meer van dit soort stadswinkels openen waarbij deze in 30 steden moeten komen. De eerste stad die een nieuwe winkel zal krijgen is Barcelona, al is nog niet bekend gemaakt wanneer deze zal openen. Rondom de Catalaanse hoofdstad liggen reeds drie winkels, te weten in l’Hospitalet de Llobregat, Badalona en Sabadell maar daar moet dus een nieuwe stadswinkel bijkomen.

IKEA realiseert zich dat wellicht de grote winkels buiten de steden niet meer zo populair zijn en de klanten iets anders willen. Om dichter bij de klant te komen heeft IKEA twee strategieën. Ten eerste de stadswinkels in de centra van steden en ten tweede het online verkopen via de webwinkel die steeds beter en bekend beginnen te worden.

Zo heeft IKEA aangegeven dat op dit moment 5,2% van de omzet via de online winkel gaat. Het afgelopen fiscale jaar, wat eindigde eind augustus, heeft IKEA in Spanje 1,49 miljard euro omgezet, een 2,1% meer dan het jaar daarvoor.

Ook de verkopen stegen met 5,8% het afgelopen fiscale jaar waarbij Catalonië, Madrid en Andalusië de regio’s zijn waar het meeste verkocht werd (ook omdat daar de meeste winkels liggen). Internationaal gezien haalde IKEA wereldwijd een omzet van 34,8 miljard euro, een stijging van 4,7%.

Ga naar de inhoud