skip to Main Content
IKEA gaat stadswinkel openen in Barcelona
Ikea

IKEA gaat stadswinkel openen in Barcelona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

IKEA gaat stadswinkel openen in Barcelona

Ikea

BARCELONA – Na het succes in Madrid waar de Zweedse meubelgigant reeds twee winkels heeft geopend, wil de IKEA ook een zogenaamde stadswinkel in het centrum van Barcelona gaan openen. Dat heeft IKEA bekend gemaakt bij de presentatie van de omzetcijfers.

IKEA heeft een nieuwe strategie waarbij ze naast de grote winkels nabij de grote steden ook kleinere winkels wil openen in de centra van steden. Als proef heeft IKEA in Madrid anderhalf jaar geleden een stadswinkel geopend wat een succes bleek waarna een tweede winkel volgde.

IKEA wil nu meer van dit soort stadswinkels openen waarbij deze in 30 steden moeten komen. De eerste stad die een nieuwe winkel zal krijgen is Barcelona, al is nog niet bekend gemaakt wanneer deze zal openen. Rondom de Catalaanse hoofdstad liggen reeds drie winkels, te weten in l’Hospitalet de Llobregat, Badalona en Sabadell maar daar moet dus een nieuwe stadswinkel bijkomen.

IKEA realiseert zich dat wellicht de grote winkels buiten de steden niet meer zo populair zijn en de klanten iets anders willen. Om dichter bij de klant te komen heeft IKEA twee strategieën. Ten eerste de stadswinkels in de centra van steden en ten tweede het online verkopen via de webwinkel die steeds beter en bekend beginnen te worden.

Zo heeft IKEA aangegeven dat op dit moment 5,2% van de omzet via de online winkel gaat. Het afgelopen fiscale jaar, wat eindigde eind augustus, heeft IKEA in Spanje 1,49 miljard euro omgezet, een 2,1% meer dan het jaar daarvoor.

Ook de verkopen stegen met 5,8% het afgelopen fiscale jaar waarbij Catalonië, Madrid en Andalusië de regio’s zijn waar het meeste verkocht werd (ook omdat daar de meeste winkels liggen). Internationaal gezien haalde IKEA wereldwijd een omzet van 34,8 miljard euro, een stijging van 4,7%.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken