skip to Main Content
Noodweer Mallorca zorgt voor 12 doden waaronder een Nederlandse vrouw
Diario de Mallorca

Noodweer Mallorca zorgt voor 12 doden waaronder een Nederlandse vrouw

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Nederlandse vrouw omgekomen bij noodweer Mallorca

Diario de Mallorca

PALMA – Het noodweer op Mallorca in Sant Llorenç, s’Illot en Artà heeft geleid tot 12 personen die om het leven zijn gekomen in de kolkende watermassa afgelopen dinsdagavond. Naast Spaanse slachtoffers zijn er ook slachtoffers van Britse, Duitse en Nederlandse nationaliteiten. In het geval van de Nederlandse gaat het om een 80-jarige vrouw.

Na de stortvloed afgelopen dinsdagavond op Mallorca waren er naast veel ravage en schade ook 12 personen die overleden zijn. Onder de doden bevindt zich een 80-jarige Nederlandse vrouw waar sinds de regenval niets meer van vernomen was. Haar lichaam is uiteindelijk na een lange en moeilijke zoektocht onder het puin gevonden in het gebied wat bekend staat als Son Carrió.

In datzelfde deel zijn nog meer lichamen van overleden personen aangetroffen terwijl er ook drie lichamen zijn gevonden in Sant Llorenç, drie in s’Illot en twee in Artá. In totaal gaat het om 12 doden en een vermiste jongen van 5 jaar.

In Sant Llorenç zijn twee Spanjaarden van 81 en 83 jaar oud in hun woning om het leven gekomen. Ook de voormalige 71-jarige burgemeester van Artá is om het leven gekomen en een taxichauffeur die een Brits koppel vervoerde die uiteindelijk ook om het leven zijn gekomen.

Het buiten de oevers treden van de rivier en het overstromen daarvan heeft ook geleid tot de dood van een 40-jarige vrouw die in haar auto om het leven is gekomen nadat ze haar 7-jarige dochter kon redden terwijl haar 5-jarige zoontje nog vermist wordt en vermoedelijk ook is overleden.

Van de 12 overledenen zijn er 7 met een Spaanse nationaliteit en 5 doden afkomstig uit het buitenland. Daaronder twee Britten, een Duits echtpaar en de Nederlandse vrouw. Het is mogelijk dat er nog een buitenlands slachtoffer bij kan komen omdat de identiteit van een overleden man nog niet is vastgesteld.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Ik vind dit artikel weinig informatief: het gaat alleen maar over de slachtoffers (nationaliteit, geslacht, leeftijd, waar ze gevonden zijn – het scheelt niet veel of we horen ook nog wat voor kleding ze droegen…) en niet over de ramp zelf, hoe deze kon ontstaan en zich zo heeft kunnen ontwikkelen. Bovendien kan er aan de stijl ook wel wat geschaafd worden.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken