Noodweer Mallorca zorgt voor 12 doden waaronder een Nederlandse vrouw

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

PALMA – Het noodweer op Mallorca in Sant Llorenç, s’Illot en Artà heeft geleid tot 12 personen die om het leven zijn gekomen in de kolkende watermassa afgelopen dinsdagavond. Naast Spaanse slachtoffers zijn er ook slachtoffers van Britse, Duitse en Nederlandse nationaliteiten. In het geval van de Nederlandse gaat het om een 80-jarige vrouw.

Na de stortvloed afgelopen dinsdagavond op Mallorca waren er naast veel ravage en schade ook 12 personen die overleden zijn. Onder de doden bevindt zich een 80-jarige Nederlandse vrouw waar sinds de regenval niets meer van vernomen was. Haar lichaam is uiteindelijk na een lange en moeilijke zoektocht onder het puin gevonden in het gebied wat bekend staat als Son Carrió.

In datzelfde deel zijn nog meer lichamen van overleden personen aangetroffen terwijl er ook drie lichamen zijn gevonden in Sant Llorenç, drie in s’Illot en twee in Artá. In totaal gaat het om 12 doden en een vermiste jongen van 5 jaar.

In Sant Llorenç zijn twee Spanjaarden van 81 en 83 jaar oud in hun woning om het leven gekomen. Ook de voormalige 71-jarige burgemeester van Artá is om het leven gekomen en een taxichauffeur die een Brits koppel vervoerde die uiteindelijk ook om het leven zijn gekomen.

Het buiten de oevers treden van de rivier en het overstromen daarvan heeft ook geleid tot de dood van een 40-jarige vrouw die in haar auto om het leven is gekomen nadat ze haar 7-jarige dochter kon redden terwijl haar 5-jarige zoontje nog vermist wordt en vermoedelijk ook is overleden.

Van de 12 overledenen zijn er 7 met een Spaanse nationaliteit en 5 doden afkomstig uit het buitenland. Daaronder twee Britten, een Duits echtpaar en de Nederlandse vrouw. Het is mogelijk dat er nog een buitenlands slachtoffer bij kan komen omdat de identiteit van een overleden man nog niet is vastgesteld.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Ik vind dit artikel weinig informatief: het gaat alleen maar over de slachtoffers (nationaliteit, geslacht, leeftijd, waar ze gevonden zijn – het scheelt niet veel of we horen ook nog wat voor kleding ze droegen…) en niet over de ramp zelf, hoe deze kon ontstaan en zich zo heeft kunnen ontwikkelen. Bovendien kan er aan de stijl ook wel wat geschaafd worden.

Vindt het steeds goed wat jullie melden,bedankt

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.