Noodweer Mallorca zorgt voor 12 doden waaronder een Nederlandse vrouw

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

Noodweer Mallorca zorgt voor 12 doden waaronder een Nederlandse vrouw

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – Het noodweer op Mallorca in Sant Llorenç, s’Illot en Artà heeft geleid tot 12 personen die om het leven zijn gekomen in de kolkende watermassa afgelopen dinsdagavond. Naast Spaanse slachtoffers zijn er ook slachtoffers van Britse, Duitse en Nederlandse nationaliteiten. In het geval van de Nederlandse gaat het om een 80-jarige vrouw.

Na de stortvloed afgelopen dinsdagavond op Mallorca waren er naast veel ravage en schade ook 12 personen die overleden zijn. Onder de doden bevindt zich een 80-jarige Nederlandse vrouw waar sinds de regenval niets meer van vernomen was. Haar lichaam is uiteindelijk na een lange en moeilijke zoektocht onder het puin gevonden in het gebied wat bekend staat als Son Carrió.

In datzelfde deel zijn nog meer lichamen van overleden personen aangetroffen terwijl er ook drie lichamen zijn gevonden in Sant Llorenç, drie in s’Illot en twee in Artá. In totaal gaat het om 12 doden en een vermiste jongen van 5 jaar.

In Sant Llorenç zijn twee Spanjaarden van 81 en 83 jaar oud in hun woning om het leven gekomen. Ook de voormalige 71-jarige burgemeester van Artá is om het leven gekomen en een taxichauffeur die een Brits koppel vervoerde die uiteindelijk ook om het leven zijn gekomen.

Het buiten de oevers treden van de rivier en het overstromen daarvan heeft ook geleid tot de dood van een 40-jarige vrouw die in haar auto om het leven is gekomen nadat ze haar 7-jarige dochter kon redden terwijl haar 5-jarige zoontje nog vermist wordt en vermoedelijk ook is overleden.

Van de 12 overledenen zijn er 7 met een Spaanse nationaliteit en 5 doden afkomstig uit het buitenland. Daaronder twee Britten, een Duits echtpaar en de Nederlandse vrouw. Het is mogelijk dat er nog een buitenlands slachtoffer bij kan komen omdat de identiteit van een overleden man nog niet is vastgesteld.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.