Spanje heeft veel meer laadpalen nodig om in 2030 te voldoen aan de eisen

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Voorlopig is het in Spanje nog triest gesteld als het gaat om laadpalen voor elektrische en hybride voertuigen. Volgens de Spaanse Vereniging van Fabrikanten van Personenwagens en Vrachtwagens ANFAC is Spanje nog niet klaar voor de elektrische auto revolutie. Er moeten zeker drie keer meer laadpalen bijkomen om te voldoen aan de eisen in het jaar 2030.

Volgens de Asociación Española de Fabricantes de Automóviles y Camiones (ANFAC) heeft Spanje 15.000 laadpalen en oplaadpunten nodig om een marktaandeel van 30% elektrische auto’s te hebben. Dat wil dus zeggen drie keer meer dan de ongeveer 5.000 laadpunten die nu te vinden zijn in Spanje.

Het verdrievoudigen van de laadpalen en oplaadpunten kan alleen gerealiseerd worden met medewerking van de Spaanse overheid. Zo moeten er maatregelen komen om het voor de consument aantrekkelijk te maken om een elektrische of hybride voertuig te kopen. Zoals fiscale voordelen, geen IVA (btw) op elektrische auto’s en eventueel subsidies bij de aanschaf van bepaalde types auto’s zoals een plan MOVEA.

Het verlagen of ontbreken van belastingen en toeslagen en eventuele subsidies verlagen de verkoopprijzen van elektrische en hybride voertuigen aanzienlijk. Het is immers vaak de hogere prijs van deze personenwagens wat ervoor zorgt dat de consument toch voor de diesel of benzine modellen gaat. Verlaagde prijzen is aantrekkelijker voor particulieren, zelfstandige ondernemers en bedrijven om over te schakelen naar elektrische voertuigen, aldus ANFAC.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
5 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Ik dacht ergens gelezen te hebben , bij aankoop EV. een premie van 5000€ à 6000€ , naar gelang welke regio dat je woont in Spanje . Je moet wel resident zijn . Letter voor je NIE nr. is belangrijk .

Het is te hopen dat hier snel iets gaat gebeuren op dat vlak. Op dit moment zijn elektrische auto’s in Nederland goedkoper dan in Spanje en dat is natuurlijk idioot, want fossiele auto’s zijn in Spanje ongeveer 30% goedkoper dan in NL.

Wel lachen dit allemaal promoten op elektriciteit te gaan rijden terwijl de rekeningen daarvan de pan uit vliegen zonder dat hier wat aan gedaan wordt. Gewoon lekker diesel blijven rijden uit eindelijk is dit toch goedkoper dan het alternatief.

Grappig, in Nederland, Duitsland e.a. landen moet het in 2030 80% zijn……

Of alle dieseis op gtl laten rijden. Als het echt om het milieu zou gaan is dat de oplossing ( zie gtl.nu ).

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.