skip to Main Content
Spanje heeft veel meer laadpalen nodig om in 2030 te voldoen aan de eisen
123rf

Spanje heeft veel meer laadpalen nodig om in 2030 te voldoen aan de eisen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Spanje heeft veel meer laadpalen nodig om in 2030 te voldoen aan de eisen

123rf

MADRID – Voorlopig is het in Spanje nog triest gesteld als het gaat om laadpalen voor elektrische en hybride voertuigen. Volgens de Spaanse Vereniging van Fabrikanten van Personenwagens en Vrachtwagens ANFAC is Spanje nog niet klaar voor de elektrische auto revolutie. Er moeten zeker drie keer meer laadpalen bijkomen om te voldoen aan de eisen in het jaar 2030.

Volgens de Asociación Española de Fabricantes de Automóviles y Camiones (ANFAC) heeft Spanje 15.000 laadpalen en oplaadpunten nodig om een marktaandeel van 30% elektrische auto’s te hebben. Dat wil dus zeggen drie keer meer dan de ongeveer 5.000 laadpunten die nu te vinden zijn in Spanje.

Het verdrievoudigen van de laadpalen en oplaadpunten kan alleen gerealiseerd worden met medewerking van de Spaanse overheid. Zo moeten er maatregelen komen om het voor de consument aantrekkelijk te maken om een elektrische of hybride voertuig te kopen. Zoals fiscale voordelen, geen IVA (btw) op elektrische auto’s en eventueel subsidies bij de aanschaf van bepaalde types auto’s zoals een plan MOVEA.

Het verlagen of ontbreken van belastingen en toeslagen en eventuele subsidies verlagen de verkoopprijzen van elektrische en hybride voertuigen aanzienlijk. Het is immers vaak de hogere prijs van deze personenwagens wat ervoor zorgt dat de consument toch voor de diesel of benzine modellen gaat. Verlaagde prijzen is aantrekkelijker voor particulieren, zelfstandige ondernemers en bedrijven om over te schakelen naar elektrische voertuigen, aldus ANFAC.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
  1. Ik dacht ergens gelezen te hebben , bij aankoop EV. een premie van 5000€ à 6000€ , naar gelang welke regio dat je woont in Spanje . Je moet wel resident zijn . Letter voor je NIE nr. is belangrijk .

  2. Het is te hopen dat hier snel iets gaat gebeuren op dat vlak. Op dit moment zijn elektrische auto’s in Nederland goedkoper dan in Spanje en dat is natuurlijk idioot, want fossiele auto’s zijn in Spanje ongeveer 30% goedkoper dan in NL.

  3. Wel lachen dit allemaal promoten op elektriciteit te gaan rijden terwijl de rekeningen daarvan de pan uit vliegen zonder dat hier wat aan gedaan wordt. Gewoon lekker diesel blijven rijden uit eindelijk is dit toch goedkoper dan het alternatief.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken