Vrouw met dood kind in auto aangehouden in Almería

Europa Press
Beeld: Europa Press

Vrouw met dood kind in auto aangehouden in Almería

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALMERÍA – De politie heeft in de gemeente Las Norias de Daza, dat hoort bij El Ejido in de provincie Almería, een 38-jarige vrouw gearresteerd voor de dood van haar 7-jarige zoon. De jongen werd levenloos in de auto waarin zijn moeder reed aangetroffen. Het waren de oma en schoonmoeder van de jongen die de politie waarschuwden omdat zij zagen hoe de vrouw ogenschijnlijk de dode jongen in de auto legde.

De vrouw en moeder in kwestie kreeg na de scheiding van haar man en vader van de jongen de voogdij over het kind maar beide ouders betichten elkaar van mishandeling. De vrouw mocht op doordeweekse dagen voor haar zoon zorgen terwijl de man in het weekend voor de jongen zorgde. Vanwege de meldingen van mishandeling en misbruik werd de visitatie herzien.

Naast de oma en schoonmoeder had ook een buurman gezien hoe de moeder haar kind naar de auto droeg en het opviel dat de jongen niet bewoog. Uiteindelijk wist de politie de auto waarin de moeder reed staande te houden maar de vrouw weigerde het raampje open te doen. De politie moest het raam kapot slaan om bij de jongen te komen en de vrouw uit de auto te halen.

Uit een eerste onderzoek is gebleken dat de 7-jarige jongen waarschijnlijk door wurging om het leven is gekomen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.