Vrouw met dood kind in auto aangehouden in Almería

Oeps ... foto ontbreekt!

Vrouw met dood kind in auto aangehouden in Almería

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALMERÍA – De politie heeft in de gemeente Las Norias de Daza, dat hoort bij El Ejido in de provincie Almería, een 38-jarige vrouw gearresteerd voor de dood van haar 7-jarige zoon. De jongen werd levenloos in de auto waarin zijn moeder reed aangetroffen. Het waren de oma en schoonmoeder van de jongen die de politie waarschuwden omdat zij zagen hoe de vrouw ogenschijnlijk de dode jongen in de auto legde.

De vrouw en moeder in kwestie kreeg na de scheiding van haar man en vader van de jongen de voogdij over het kind maar beide ouders betichten elkaar van mishandeling. De vrouw mocht op doordeweekse dagen voor haar zoon zorgen terwijl de man in het weekend voor de jongen zorgde. Vanwege de meldingen van mishandeling en misbruik werd de visitatie herzien.

Naast de oma en schoonmoeder had ook een buurman gezien hoe de moeder haar kind naar de auto droeg en het opviel dat de jongen niet bewoog. Uiteindelijk wist de politie de auto waarin de moeder reed staande te houden maar de vrouw weigerde het raampje open te doen. De politie moest het raam kapot slaan om bij de jongen te komen en de vrouw uit de auto te halen.

Uit een eerste onderzoek is gebleken dat de 7-jarige jongen waarschijnlijk door wurging om het leven is gekomen.

Ga naar de inhoud