Bij IKEA gekochte artikelen kunnen opgehaald worden bij de Carrefour in Spanje

Pixabay
Beeld: Pixabay

Bij IKEA gekochte artikelen kunnen opgehaald worden bij de Carrefour in Spanje

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Carrefour supermarktketen gaat samenwerken met IKEA door de bij de Zweedse meubelzaak gekochte artikelen te laten bezorgen bij de Franse supermarktketen. De Carrefour heeft aangekondigd op verschillende plaatsen in Spanje speciale afhaalpunten te creeëren voor de online gekochte IKEA artikelen.

Het is met recht een vreemde samenwerking maar wellicht ook wel weer een hele slimme. IKEA-klanten die hun online gekochte artikelen namelijk via het ‘Click & Collect’ systeem kopen en ergens laten bezorgen, zullen deze af kunnen halen bij de Carrefour supermarkten waar de klanten wellicht ook naar binnen gaan om daar iets te kopen.

Voorlopig gaat het om een proefproject bij twee Carrefour supermarkten in de provincie Madrid, te weten bij het winkelcentrum Ciudad de la Imagen in Pozuelo de Alarcón en het winkelcentrum Los Ángeles in Madrid.

Carrefour spreekt over een nieuwe toegevoegde waarde van de eigen winkelcentra door artikelen van de concurrentie te laten bezorgen en te functioneren als een afhaalpunt. Het zal gaan om een speciale plaats op de parkeerplaatsen waar de IKEA bestellingen opgehaald kunnen worden. 

Het ‘Click & Collect’ systeem waarbij de klant via een website iets koopt, het laat bezorgen op een vaste plaats en het daar ophaalt is niet alleen populair bij IKEA maar ook bij andere winkels zoals Mediamarkt, Decathlon en El Corte Inglés. Het is echter wel voor het eerst dat bij de een gekochte producten bij een andere winkelketen opgehaald kunnen worden, in dit geval dus IKEA en Carrefour.

Ga naar de inhoud