Catalonië vraagt aan bedrijven thuiswerken in te voeren gedurende 15 dagen

Freepik
Beeld: Freepik

Catalonië vraagt aan bedrijven thuiswerken in te voeren gedurende 15 dagen

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De Catalaanse overheid heeft de inwoners van de autonome regio gevraagd om de bewegingen te verminderen en om weer te gaan thuiswerken gedurende 15 dagen. Op zondag zijn er in Catalonië 2.360 nieuwe besmettingsgevallen bijgekomen en overleden er 13 personen in de regio.

In Catalonië heeft de regionale overheid aan de bedrijven gevraagd om de werknemers de kans te geven om thuis te werken de komende 15 dagen. Dat doet de Generalitat de Cataluña samen met de vraag aan alle inwoners om de bewegingen door de regio te beperken tot het noodzakelijke.

Volgens de regionale gezondheidsminister van Catalonië zijn de laatste dagen de corona-cijfers in de regio weer aan het stijgen. Alleen op zondag kwamen er 2.360 nieuwe besmettingsgevallen bij in de regio terwijl er 13 personen door of met Covid overleden.  

Sinds het begin van de corona-crisis zijn er volgens de gegevens van het Spaanse Ministerie van Volksgezondheid (op 9 oktober) in Catalonië 154.354 besmettingsgevallen geregistreerd wat het op twee na hoogste is van Spanje op de Madrid regio na met 261.762 personen. Er zijn daarnaast sinds het begin van de corona-crisis ook 5.875 personen door of met Covid gestorven terwijl dat in de Madrid regio 9.739 corona-doden was.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.