Aantal inwoners van Spanje met sociale uitsluiting of armoede toegenomen

Aantal inwoners van Spanje met sociale uitsluiting of armoede toegenomen
Beeld: 123rf

Aantal inwoners van Spanje met sociale uitsluiting of armoede toegenomen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Het aantal inwoners van Spanje dat in een situatie leeft met ernstige armoede en/of sociale uitsluiting is toegenomen en heeft het hoogste aantal bereikt sinds 2007. Een van de veroorzakers van deze toename is de corona-pandemie en de daarbij horende crisis. 11,4 procent bevindt zich in een ernstige achterstandssituatie terwijl dit nog 8,1 procent was in 2018, aldus de informatie die te lezen is in een rapport van Caritas en de Fundación FOESSA.

5,3 miljoen inwoners van Spanje leven in een situatie van ernstige armoede (pobreza severa), dat is 11,4% van alle huishoudens in Spanje en het hoogste aantal mensen sinds 2007. Een van de oorzaken van deze stijging van personen die in armoede leven of een risico hebben is de werkgelegenheid.  

Daarnaast is in het rapport te lezen dat 11 miljoen inwoners van Spanje zich in een situatie bevinden van sociale uitsluiting (exclusion social), 2,5 miljoen mensen meer dan in 2018. Ook zijn er nog eens meer dan 6 miljoen mensen die in een ernstige sociale uitsluiting leven omdat hun salaris minder is dan 40% van het gemiddelde inkomen per huishouden in Spanje. Een stijging van bijna 2 miljoen mensen en voor het eerst sinds 2007 meer dan 6 miljoen mensen.

Het aantal huishoudens die niet te maken hebben met enige uitsluiting en/of armoede is in Spanje gedaald naar 4 van de 10 ofwel 42% terwijl dit in 2018 nog 49% was, zeg maar 5 van de 10 huishoudens.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.