De straat in Alicante die nergens naartoe gaat en een of twee richtingen is

De straat in Alicante die nergens naartoe gaat en een of twee richtingen is
Beeld: Guillem Esteve Pardo / Twitter

De straat in Alicante die nergens naartoe gaat en een of twee richtingen is

Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De Twitteraar Guillem Esteve Pardo heeft de regionale krant van de provincie Alicante weten te halen met een foto van een wel heel vreemde straat in Alicante. De opmerking die Guillem heeft geplaatst zegt eigenlijk alles: “Todo muy lógico…”.

Zoals de krant schrijft zijn er soms wegen die nergens naartoe gaan maar in dit geval gaat het om iets anders namelijk een straat die nergens begint. Het is een vreemde en mysterieuze straat die weliswaar te zien is op Google Maps (zie onderaan) maar niet geregistreerd staat en dus geen naam heeft. De straat in kwestie is te vinden in de Ensanche Diputación wijk in Alicante en loopt evenwijdig aan de Casa Mediterraneo.

De 500 meter lange straat zelf is niet zo vreemd maar wel een van de weghelften waarop een pijl voor de rijrichting getekend staat. De straat begint op een punt in het midden van nergens dat alleen met de auto kan worden bereikt door langs de parallelbaan in de tegenovergestelde richting te rijden totdat je een versmalling van de weg bereikt waar de weg in kwestie verdwijnt (of beter gezegd verschijnt). Maar er is geen kruising of bord dat de u-bocht aangeeft. In theorie is er dus geen manier om er toegang toe te krijgen en het is ‘onmogelijk’ om er overheen te rijden.

En die manoeuvre is vreemd want er is in feite plaats zat om een tweebaansweg te maken met een weghelft in elke rijrichting. En wat is het nut van deze weg? Volgens de krant lijkt het erop dat er maar een verklaring bestaat voor deze weg en dat is als iemand er per ongeluk op is beland en deze persoon terug wil keren over het reeds afgelegde stuk weg. Overigens is dat ook niet logisch want een kilometer verder is een rotonde.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.