Lidl wil 150 nieuwe supermarkten en 4 logistieke centra openen in Spanje

Lidl wil 150 nieuwe supermarkten en 4 logistieke centra openen in Spanje
Beeld: 123rf

Lidl wil 150 nieuwe supermarkten en 4 logistieke centra openen in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Als het aan de Duitse supermarktketen Lidl ligt wordt er flink uitgebreid in Spanje. Lidl España heeft aangegeven dat de keten voor 2024 minstens 150 nieuwe winkels wil openen terwijl er ook 4 nieuwe logistieke centra bij moeten komen in Spanje. Op dit moment heeft Lidl in Spanje meer dan 630 eigen supermarkten en 11 distributiecentra.

Het aantal werknemers in Spanje is inmiddels gestegen naar meer dan 17.000 die in de meer dan 630 winkels, 11 distributiecentra en kantoren werken. Met 150 nieuwe supermarkten en 4 nieuwe logistieke centra zou het aantal werknemers boven de 20.000 moeten komen tegen het jaar 2024. Lidl gaat 1,5 miljard euro investeren de komende 3 jaar.

Lidl sluit 2021 af met 40 nieuwe winkels en een nieuw distributiecentrum in Vitoria. In totaal heeft Lidl dit jaar 400 miljoen euro geïnvesteerd en zijn er dit jaar meer dan 1.000 nieuwe werknemers bij gekomen.

De drie grootste supermarktketens in Spanje zijn volgens het Kantar Worldpanel in 2021 de Mercadona met een marktaandeel van 24,8 procent gevolgd op grote afstand door de Carrefour met 8,9 procent en de Lidl met 6,8 procent waarmee de Duitse keten voor het eerst in de top 3 terecht is gekomen. De Aldi komt niet op de lijst voor maar volgens de recente gegevens heeft deze Duitse keten een marktaandeel van rond de 1,7 procent.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.