Uitzwaaien en verwelkomen bij vliegvelden Spanje binnenkort weer mogelijk

Uitzwaaien en verwelkomen bij vliegvelden Spanje binnenkort weer mogelijk
Beeld: Europa Press

Uitzwaaien en verwelkomen bij vliegvelden Spanje binnenkort weer mogelijk

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Vanaf vrijdag 15 oktober zal het weer mogelijk zijn om als niet reiziger de vliegveld terminals te betreden in Spanje. Tot nu toe was het zo dat vanwege de corona-maatregelen alleen passagiers die een vlucht moeten nemen of die zijn aangekomen in de terminals mogen zijn maar daar komt vanaf vrijdag 15 oktober 2021 volgens de Spaanse vliegveldbeheerder Aena een einde aan.

Het uitzwaaien en verwelkomen in de aankomst- en vertrekhallen van de Spaanse vliegvelden zal vanaf vrijdag 15 oktober weer mogelijk worden. De restricties om de luchthavens binnen te mogen komen worden dan opgeheven, aldus de minister van Transport Raquel Sánchez afgelopen weekend, iets wat nu bevestigd is door de Spaanse vliegveldbeheerder Aena.

Om samenscholing te voorkomen en een veilige omgeving te creëren voor reizigers mogen sinds de aanvang van de corona-pandemie alleen personen met een boarding pass, vliegveldpersoneel en noodzakelijke begeleiders die dat kunnen aantonen de vliegveld terminals betreden (KLIK HIER).

Vanaf vrijdag 15 oktober is het voor iedereen weer mogelijk om de luchthaventerminals te betreden om familie en/of vrienden uit te zwaaien of te verwelkomen. Daarbij moet iedereen wel voldoen aan de nog steeds geldende algemene corona-regels: 1,5 meter afstand van niet-samenwonenden en mondkapje op.

De minister van Transport rechtvaardigt deze beslissing omdat de epidemiologische situatie veel beter is nu in Spanje en omdat er vanwege onder andere de corona-certificaten een betere controle plaatsvindt.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.