Uitzwaaien en verwelkomen bij vliegvelden Spanje binnenkort weer mogelijk

Uitzwaaien en verwelkomen bij vliegvelden Spanje binnenkort weer mogelijk
Beeld: Europa Press

Uitzwaaien en verwelkomen bij vliegvelden Spanje binnenkort weer mogelijk

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Vanaf vrijdag 15 oktober zal het weer mogelijk zijn om als niet reiziger de vliegveld terminals te betreden in Spanje. Tot nu toe was het zo dat vanwege de corona-maatregelen alleen passagiers die een vlucht moeten nemen of die zijn aangekomen in de terminals mogen zijn maar daar komt vanaf vrijdag 15 oktober 2021 volgens de Spaanse vliegveldbeheerder Aena een einde aan.

Het uitzwaaien en verwelkomen in de aankomst- en vertrekhallen van de Spaanse vliegvelden zal vanaf vrijdag 15 oktober weer mogelijk worden. De restricties om de luchthavens binnen te mogen komen worden dan opgeheven, aldus de minister van Transport Raquel Sánchez afgelopen weekend, iets wat nu bevestigd is door de Spaanse vliegveldbeheerder Aena.

Om samenscholing te voorkomen en een veilige omgeving te creëren voor reizigers mogen sinds de aanvang van de corona-pandemie alleen personen met een boarding pass, vliegveldpersoneel en noodzakelijke begeleiders die dat kunnen aantonen de vliegveld terminals betreden (KLIK HIER).

Vanaf vrijdag 15 oktober is het voor iedereen weer mogelijk om de luchthaventerminals te betreden om familie en/of vrienden uit te zwaaien of te verwelkomen. Daarbij moet iedereen wel voldoen aan de nog steeds geldende algemene corona-regels: 1,5 meter afstand van niet-samenwonenden en mondkapje op.

De minister van Transport rechtvaardigt deze beslissing omdat de epidemiologische situatie veel beter is nu in Spanje en omdat er vanwege onder andere de corona-certificaten een betere controle plaatsvindt.

Ga naar de inhoud