Slapen in kastelen, paleizen en kloosters in de speciale Hospederías in Aragón

Slapen in kastelen, paleizen en kloosters in de speciale Hospederías in Aragón
Beeld: Hospederías de Aragón / website

Slapen in kastelen, paleizen en kloosters in de speciale Hospederías in Aragón

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Ongetwijfeld heb je als trouwe SpanjeVandaag lezer en Spanjeganger wel eens gehoord van de Paradores, de luxe staatshotels die meestal gelegen zijn in kastelen, kloosters paleizen, bijzondere gebouwen of op spectaculaire plaatsen. Maar wist je dat de autonome regio Aragón een eigen netwerk heeft van bijzondere overnachtingsplaatsen: de Hospederías de Aragón.

De Red de Hospederías de Aragón is een regionaal netwerk in de autonome regio Aragón dat bestaat uit zes bijzondere overnachtingsplaatsen. Het zijn er eigenlijk negen maar drie zijn gesloten vanwege werkzaamheden/onderhoud. In deze hotels is het mogelijk om terug te reizen in de tijd omdat ze allemaal in bijzondere gebouwen gelegen zijn.

Dit zijn de Hospederías waar je als Aragón-bezoeker kunt overnachten: Mesón de La Dolores (Calatayud, Zaragoza), Hospedería del Monasterio de Rueda (Sástago, Zaragoza), Loarre (Huesca), Roda de Isábena (Huesca), Sádaba (Zaragoza) en het Palacio de Allepuz (Teruel). 

Op dit moment zijn vanwege verbouwingen gesloten: San Juan de la Peña (Huesca), Castillo-Palacio del Papa Luna (Illueca, Zaragoza), La Iglesuela del Cid (Teruel).

Hospedería de Mesón de La Dolores (3*)

Dit hotel heeft 34 kamers en een groot restaurant in een typisch Aragonees gebouw uit de 15e eeuw, een oud paleis dat aangepast werd in de 19e eeuw maar nog veel oude authentieke elementen heeft zoals een binnenplaats (patio) een bodega en een gezellige sfeer in het centrum van Calatayud (Zaragoza). Meer informatie lees je HIER (in het Engels)

hos1
Beeld: Hospederías de Aragón / website

Hospedería del Monasterio de Rueda (4*)

Dit hotel is gevestigd in het voormalige abdijpaleis en het kloostergalerijgebouw dat stamt uit de 16e tot 18e eeuw. Er zijn 35 kamers die voorzien zijn van alle moderne gemakken en een uitzicht hebben op de binnenplaats van het voormalige klooster. Het klooster is te vinden in de gemeente Sástago (Zaragoza). Meer informatie lees je HIER (in het Engels). LET OP: Op dit moment is deze Hospedería gesloten!

hos2
Beeld: Hospederías de Aragón / website

Hospedería de Loarre (3*)

Dit hotel is gelegen in het dorp Loarre, bekend natuurlijk vanwege het prachtige kasteel Loarre in de nabijheid. Maar er is meer te zien en te doen in deze omgeving. Deze Hospedería heeft slechts 12 kamers in een typisch Aragonees gebouw, het oude stadhuis, uit de 17e eeuw. Gelegen in het centrum van Loarre (Huesca). Meer informatie lees je HIER (in het Engels) 

hos3
Beeld: Hospederías de Aragón / website

Hospedería de Roda de Isábena (3*)

Een van de spectaculairste Hospederías vanwege de vestiging in een middeleeuws gebouw naast de oude kathedraal en de Plaza Mayor. Het bijzondere van dit oude gebouw is dat er slechts 10 kamers zijn die allemaal een prachtig uitzicht hebben op de natuur van de Ribagorza streek. Het hotel is gelegen in de gemeente Roda de Isábena (Huesca). Meer informatie lees je HIER (in het Engels)

hos4
Beeld: Hospederías de Aragón / website

Hospedería de Sádaba (3*)

Gelegen in een mooi gebouw in het centrum van Sádaba in de streek Cinco Villas in de provincie Zaragoza. Er zijn 20 kamers in traditionele stijl maar met moderne elementen in het gebouw dat de naam Casa Cortés draagt. Meer informatie lees je HIER (in het Engels)

hos5
Beeld: Hospederías de Aragón / website

Hospedería de Allepuz (4*)

In de streek Maestrazgo in de provincie Teruel ligt deze prachtige in een oud 16e eeuws paleis gelegen Hospedería. De Sierra de Gúdar ligt op een steenworp afstand en er zijn prachtige routes en wandelingen te maken. Dit hotel heeft 22 moderne kamers, een moderne SPA en een goed restaurant. Het zal je hier aan niets ontbreken. Het hotel ligt in Allepuz (Teruel). Meer informatie lees je HIER (in het Engels)

hos6
Beeld: Hospederías de Aragón / website
Ga naar de inhoud