Drie minderjarigen en hun moeder overleden bij brand in Galicië

Drie minderjarigen en hun moeder overleden bij brand in Galicië
Beeld: via canva.com

Drie minderjarigen en hun moeder overleden bij brand in Galicië

Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

In de vroege ochtend van woensdag 11 oktober is er een brand uitgebroken in een woongebouw in het centrum van Vigo, een stad in Galicië. Bij de brand zijn vier mensen omgekomen, drie minderjarigen van elf tot veertien jaar oud en een dertigjarige vrouw. Negen mensen, onder wie de echtgenoot en vader en een dochter, raakten gewond.

Volgens de laatste informatie zijn de vier slachtoffers van de brand in een woongebouw in Vigo een vrouw van ongeveer 30 jaar oud en drie van haar kinderen, van ongeveer 11 tot 14 jaar oud. De echtgenoot en een andere dochter zijn gewond geraakt en zijn met brandwonden naar het ziekenhuis gebracht. De gewonden zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Onder de ernstig gewonden is ook een minderjarige.

De politie onderzoekt de brand in het appartement op de vierde verdieping van het gebouw in Vigo als een opzettelijke daad. De buren wijzen naar een voormalige bewoner die enkele dagen geleden uit het gebouw is gezet. Volgens een jongeman die in het gebouw woonde, is de verdachte een voormalige bewoner die zich bezighoudt met drugs. Hij werd door een andere bewoner met een mes verdreven. De verdachte zou een maand geleden ook een brand hebben veroorzaakt op de vijfde verdieping van het gebouw. Hij zou die dag hebben gezegd dat hij wraak zou nemen als hij het gebouw niet kon bewonen.

Volgens bewoners van de buurt was het woongebouw in Vigo bezet door krakers. Ze hebben gemeld dat er problemen waren in het gebouw. De Forensische Politie heeft het toegangspad tot het gebouw afgezet en is bezig met het verzamelen van bewijsmateriaal om de oorzaak van de brand te achterhalen.

Ga naar de inhoud