Search
menu
Search

Microsoft gaat datacenters bouwen in Zaragoza

Microsoft gaat datacenters bouwen in Zaragoza
Beeld: via canva.com

Microsoft gaat datacenters bouwen in Zaragoza

Microsoft gaat een campus van datacenters in Aragón bouwen. De campus zal diensten in de cloud leveren aan bedrijven en overheidsorganisaties. De investering bedraagt meerdere honderden miljoenen euro’s en creëert 2.100 directe en indirecte banen in de technologiesector.

De campus komt in het Parque Tecnológico de Reciclado (PTR) van de stad Zaragoza. Microsoft heeft met de regionale regering een overeenkomst gesloten om 63,7 hectare aan publieke en private grond aan te kopen voor de bouw van het eerste datacenter. De campus wordt later uitgebreid met twee datacenters in La Muela en La Puebla de Alfindén.

Microsoft benadrukt dat de autonome regio Aragón zich heeft gepositioneerd als een belangrijke regio voor datacenters. De onderneming wijst op vijf kenmerken die door investeerders worden gewaardeerd: de beschikbaarheid van hooggekwalificeerd personeel, overheidssteun, hoogwaardige infrastructuur en grond, en een gunstige geografische ligging.

De vestiging van Microsoft in Aragón volgt op de vestiging van Amazon Web Services (AWS) in de regio. AWS zette vorig jaar de eerste fase van haar datacenters in El Burgo de Ebro en Villanueva de Gállego in gang en nam het logistieke centrum van Huesca in gebruik na een investering van 270 miljoen euro.

Ga naar de inhoud